ep archivo   logo de caixabank en la antigua sede de bankia en la calle pintor sorolla en valencia
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
5,11€
  • 0,10€
  • 1,95%

La direcció de CaixaBank estudiarà la possibilitat de reduir el nombre d'acomiadaments de la xarxa comercial utilitzant l'excés de plantilla per cobrir les necessitats que tenen les oficines pel que fa a la cobertura de baixes de llarga durada, paternitat o maternitat o vacances, entre d'altres.

Actualment aquestes necessitats es cobreixen amb contractacions temporals externes, de manera que mantenint un excedent de plantilla en algunes oficines els equips tindrien marge per organitzar-se i cobrir entre ells aquestes baixes o vacances, com van proposar els representants dels treballadors durant la reunió negociadora d'aquest dilluns.

Per la qual cosa, de moment, l'acomiadament col·lectiu continua afectant 7.605 treballadors, ja que no s'ha quantificat encara el volum de persones que podrien formar part d'aquest excedent de plantilla.

L'altra proposta sindical que l'entitat ha acceptat és plantejar fórmules per a la redistribució territorial de les sortides amb l'objectiu d'acceptar el màxim nombre de peticions d'adhesió voluntària en aquells llocs on hi ha un excedent d'interessats en sol·licitar el pla de baixes incentivades, sempre d'acord amb les necessitats del negoci.

Pel que fa a les compensacions per l'extinció de contractes, la direcció ha sol·licitat a la representació laboral sindical treballar en una proposta "assumible per l'entitat i d'acord amb la realitat del negoci bancari", ja que la que va presentar a la setmana passada la representació laboral, amb prejubilacions des dels 49 anys, tindria un cost de 4.000 milions per a CaixaBank que l'empresa veu excessiu.

Aquests avanços en la negociació s'han presentat després de l'aturada d'aquest dilluns i amb una amenaça de vaga el dia 9 de juny sobre la taula, ja que el termini per negociar l'ERO es manté fins al dia 10 de juny.

Noticias relacionadas

contador