ep archivo   luis amodio presidente de ohl y jose antonio fernandez gallar consejero delegado
OHL - Archivo

OHL ha signat un contracte per valor de 69 milions d'euros per realitzar l'ampliació de la xarxa de metro d'Estocolm, a Suècia. El projecte, adjudicat per l'Administració per a l'Extensió del Metro a Estocolm, consistirà en el desenvolupament d'una secció de metro d'aquesta regió que inclou dos túnels de via única i un túnel de servei amb una longitud total d'1,4 km.

  • 0,33€
  • 4,32%

Es tracta del primer contracte amb l'Administració per a l'ampliació del metro. OHL entra al projecte amb l'ampliació de la Línia Blava, que s'emmarca entre l'actual estació de Kungsträdgården, al costat del Museu Nacional, i el següent tram de l'ampliació de metro que arribarà a la nova estació de Sofia. Aquest tram creua sota les illes Blasieholmen i Skeppsholmen. L'abast global del projecte inclou l'execució de dos túnels de via única i un túnel de servei, així com túnels transversals, amb una longitud total d'aproximadament 4.500 metres.

Aquest projecte reforça la presència d'OHL als països nòrdics, on està present des de 2015. Durant aquests anys, la companyia ha desenvolupat diversos projectes rellevants entre els quals destaquen l'EPC Ski a Noruega, el major projecte d'infraestructures del país per 290 milions d' euros.

A Suècia, OHL va aterrar el 2017 per millorar la línia existent entre Lund i Arlöv (Malmö) per 215 milions d'euros, considerada una de les rutes ferroviàries més transitades del país escandinau. Una de les fites del projecte va ser el llançament de què es considera el pont més pesat traslladat fins a la data al país, amb gairebé 9.000 tones. Aquest primer projecte d'OHL a Suècia tenia com a objectiu millorar el trànsit diari de 450 trens i uns 60.000 passatgers. Un cop acabat, el projecte va permetre augmentar la capacitat de la via fins a arribar al trànsit de 650 trens diaris.

Aquesta operació és semblant a la realitzada a la tardor de 2018, quan es van posar en marxa dos ponts de manera similar i amb un pes menor, ja que el major d'ells no superava les 3.200 tones.

L'ampliació del tram ferroviari entre Lund i Flackarp, a Skåne, és un dels últims contractes més destacats de Suècia. L'import del projecte, adjudicat per Trafikverket (Administració de Transports de Suècia), és aproximadament de 80 milions d'euros i es va adjudicar en consorci amb NCC, empresa líder en el sector de la construcció i les infraestructures a Escandinàvia.

Noticias relacionadas

contador