ep una mujer con un cartel en el que se lee no al ere salvaje durante una concentracion contra el
Cézaro De Luca - Europa Press

CCOO havia convocat una nova aturada parcial a CaixaBank entre les 11:00 a 12:00 hores d'aquest dilluns, 7 de juny, motivat pel rebuig de la direcció del banc a l'última proposta del sindicat sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà l'acomiadament col·lectiu de 7.605 treballadors. L'aturada ha arribat a un seguiment del 86,7%, segons les estimacions dels sindicats.

Aquesta interrupció se suma a l'aturada de mitja hora que va tenir lloc el passat 2 de juny, secundat pel 84% dels treballadors. A més, els representants dels treballadors es concentraran de 10:00 a 12:00 hores davant el lloc de celebració de la taula negociadora a Madrid.

CCOO preveu realitzar una vaga el proper dimecres, 9 de juny, en el cas que la direcció de CaixaBank no accepti prorrogar el període formal de negociació, que acaba el dia 10, i decideixi aplicar unilateralment les mesures d'ajust.

"La plantilla està totalment implicada en la defensa de l'ocupació, de les condicions de treball i de la seva dignitat professional. Fins ara, els avenços han estat mínims i els sindicats han exigit a l'empresa que mostri la seva voluntat per arribar a un acord fent moviments significatius", ha assenyalat CCOO en un comunicat.

CAIXABANK ESTUDIARÀ REDUIR EL NOMBRE D'ACOMIADAMENTS

La direcció de CaixaBank estudiarà la possibilitat de reduir el nombre d'acomiadaments de la xarxa comercial utilitzant l'excés de plantilla per cobrir les necessitats que tenen les oficines pel que fa a la cobertura de baixes de llarga durada, paternitat o maternitat o vacances, entre d'altres.

De la mateixa manera, l'entitat ha acceptat plantejar fórmules per a la redistribució territorial de les sortides amb l'objectiu d'acceptar el màxim nombre de peticions d'adhesió voluntària en aquells llocs on hi ha un excedent d'interessats en sol·licitar el pla de baixes incentivades, sempre d'acord amb les necessitats del negoci.

Pel que fa a les compensacions per l'extinció de contractes, la direcció ha sol·licitat a la representació laboral sindical treballar en una proposta "assumible per l'entitat i d'acord amb la realitat del negoci bancari", ja que la que va presentar a la setmana passada la representació laboral, amb prejubilacions des dels 49 anys, tindria un cost de 4.000 milions per a CaixaBank que l'empresa veu excessiu.

Aquests avanços en la negociació s'han presentat després de l'aturada d'aquest dilluns i amb una amenaça de vaga el dia 9 de juny sobre la taula, ja que el termini per negociar l'ERO es manté fins al dia 10 de juny.

contador