ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les importacions xineses van créixer al maig al seu ritme més ràpid en 10 anys, impulsades per l'augment dels preus de les matèries primeres, mentre que el creixement de les exportacions no va complir les expectatives, llastrades per les interrupcions causades pels casos de Covid-19 als principals ports de sud del país.

Les exportacions en dòlars van créixer un 27,9% al maig respecte a l'any anterior, xifra que suposa un creixement més lent que el 32,3% enregistrat a l'abril i no compleix les previsions dels analistes d'un 32,1%.

"L'exportació va sorprendre una mica a la baixa, potser a causa dels casos de la Covid a la província de Guangdong, que van alentir el volum de negoci als ports de Shenzhen i Guangzhou", ha dit Zhiwei Zhang, economista en cap de Pinpoint Asset Management, i ha afegit que el volum de negoci als ports de Guangdong probablement seguirà sent lent al juny.

Les principals companyies navilieres han advertit als seus clients de l'empitjorament de la congestió al port de Yantian de Shenzhen, a la província de Guangdong, després del recent brot.

Les accions de la Xina continental han cotitzat amb caigudes, amb el compost de Xangai cedint un 0,21%, mentre que el component de Shenzhen ho ha fet un 0,673%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,77%.

A la resta de parquets continentals s'ha imposat el signe mixt. El Nikkei 225 del Japó ha guanyat un 0,45% i l'índex Topix ha pujat un 0,19%. El Kospi de Corea de Sud ha avançat un 0,3%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha cedit un 0,11%.

contador