ep archivo   interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha rebotat amb més força que la resta d'índexs del Vell Continent aquest dilluns (+1,39%) després de fer-ho també pitjor que els altres divendres passat, quan es va emportar el suport dels 8.800 punts que ha aconseguit recuperar (8.816,10 punts). El selectiu espanyol s'allunya així de forma contundent dels 8.600 punts, preus cap als quals es va dirigir divendres i on es troba la mitjana de 200 sessions i el buit alcista que va deixar a finals del mes de juliol.

  • 11.027,80
  • -0,43%

La jornada ha estat especialment positiva per a les borses perifèriques, amb guanys molt més destacats a Espanya, Portugal i Itàlia.

Aquest dilluns, l'IBEX s'ha recolzat en les pujades de Colonial, que ha avançat un 4% (Morgan Stanley ha reiniciat la seva cobertura amb neutral i un preu objectiu de 9 euros), ACS i Repsol, afavorida pel repunt del petroli.

A més, les elèctriques han pujat amb força mentre el rebut de la llum segueix marcant màxims històrics. Endesa ha respost a Naturgy i Iberdrola amb una nova tarifa plana de 58 euros per MWh durant 24 mesos.

Telefónica també ha avançat després d'haver contractat Goldman Sachs per vendre les seves torres de telecomunicacions al Regne Unit per uns 2.000 milions d'euros, amb l'objectiu de monetitzar aquest actiu. A la banda negativa apareixen molt pocs valors, entre els quals destaquen PharmaMar (-1,8%) i Acerinox (-0,6%).

A Àsia s'han imposat majoritàriament els números vermells aquesta matinada, amb descensos especialment acusats (-2%) al Hang Seng de Hong Kong. No obstant això, Wall Street rebota després de cedir la setmana passada un 2% de mitjana, el seu comportament més negatiu des de juny.

Les accions d'Alibaba, que cotitzen a Hong Kong, han caigut un 4,5% després d'una notícia del Financial Times segons la qual Pequín vol dissoldre Alipay, d'Ant Group, i forçar la creació d'una aplicació de préstecs independent.

L'agenda d'aquest dilluns està considerablement tranquil·la, mentre que al llarg de la setmana coneixerem dades d'inflació d'agost a Espanya, EUA, Regne Unit, França i eurozona. A l'àmbit empresarial, el més interessant al nostre país seran els resultats d'Inditex del segon trimestre fiscal, que es publicaran dimecres. Divendres hi ha 'quàdruple hora bruixa', venciment d'opcions i futurs a banda i banda de l'Atlàntic.

RENTA 4: "SEGUEIX LA RECUPERACIÓ, PERÒ CAL VIGILAR ELS RISCOS"

A nivell estratègic, els analistes de Renta 4 afirmen que "seguim tenint una recuperació econòmica de fons (encara que probablement a un ritme inferior a l'inicialment previst) i amb ella dels resultats empresarials, així com una política monetària que començarà a normalitzar-se de forma molt gradual als EUA i trigarà encara temps a fer-ho a Europa".

"Tot i aquests suports", afegeixen, "caldrà, no obstant, vigilar els riscos associats a la pandèmia pel seu impacte en el ritme d'activitat econòmica i prestar atenció també al ritme de normalització monetària (clau, la inflació), així com altres factors com la pressió reguladora a la Xina o el creixent risc geopolític".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1807 dòlars (-0,06%). El petroli puja més d'un 0,5%, fins als 73,30 dòlars el Brent i as 70,26 dòlars el WTI.

L'or puja un 0,3%, fins als 1.798 dòlars, i la plata cau un 0,3%, fins als 23,83 dòlars.

El bitcoin cedeix un 3,7%, fins als 44.183 dòlars, i l'ethereum un 5,8%, fins als 3.204 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,322% i la del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,328%.

Noticias relacionadas

contador