hong kong les banquiers de jimmy lai menaces de prison s ils s occupent de ses comptes
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Les borses asiàtiques han viscut una jornada majoritàriament negativa durant la qual les companyies tecnològiques i els fabricants de vehicles elèctrics han patit especialment per la pressió reguladora.

El Hang Seng de Hong Kong ha liderat les caigudes (-2%). Les accions d'Alibaba, que cotitzen en aquest índex, han baixat un 5% després que Financial Times informés que Pequín té intenció de dissoldre Alipay, d'Ant Group, i forçar la creació d'una aplicació de préstecs independent.

Altres valors tecnològics xinesos, com Tencent o Meituan, també han caigut amb ganes. El Hang Seng Tech s'ha deixat a prop d'un 3%.

Les companyies xineses de vehicles elèctrics també han cedit posicions després que el ministre d'Indústria del país hagi avisat que és necessària la consolidació del sector, ja que hi ha "massa" fabricants de cotxes elèctrics a la Xina. BYD s'ha deixat un 2,75%, mentre que Xpeng ha perdut un 2,87%.

Per la seva banda, el promotor immobiliari xinès Soho China s'ha desplomat un 33,43% després que fracassés una operació d'adquisició per part de Blackstone Group. Soho China va dir divendres que Blackstone havia decidit no seguir endavant amb la seva oferta de 3.000 milions de dòlars per comprar la promotora.

Pel que fa al comportament d'altres índexs, el Xanghai xinès ha pujat un 0,2%, mentre que el Shenzhen ha baixat un 0,65%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,22% i ha tancat als 30.447,37, mentre que l'índex Topix ha pujat un 0,29%, fins als 2.097,71.

Noticias relacionadas

contador