alipay-pago-movil
Alipay

Les accions tecnològiques xineses han tornat a caure aquesta matinada mentre s'enfronten més pressió reguladora per part de les autoritats. Segons ha publicat Financial Times, el govern de Pequín té intenció de dissoldre Alipay, d'Ant Group, i forçar la creació d'una aplicació de préstecs independent.

El diari afegeix que els reguladors ja han ordenat a l'empresa que separi una part de la unitat de préstecs de la resta de les seves ofertes financeres i que hi incorpori accionistes externs.

Aquesta notícia se suma a la publicació, el passat divendres, d'una declaració del govern xinès en la qual es demana una millor protecció dels drets dels treballadors de l'economia col·laborativa. Els principals operadors de plataformes revisaran les condicions de treball dels treballadors de l'economia col·laborativa per garantir els seus drets en matèria d'ingressos i seguretat laboral. Això es va produir després d'una reunió entre quatre agències governamentals i 10 grans empreses de plataformes, incloent-hi Meituan, Alibaba i Tencent.

L'índex tecnològic del Hang Seng ha caigut aquesta matinada un 2,7%, amb Meituan i Alibaba Holding entre els majors llastos de l'indicador.

Les últimes restriccions afegeixen combustible a la pressió que des de fa mesos pateixen les accions tecnològiques xineses. Als inversors els preocupa que el sector segueixi sent vulnerable a noves caigudes, fins i tot després de les recents caigudes.

Noticias relacionadas

contador