ep archivo   edificio de la sede de telefonica
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Telefónica ha contractat Goldman Sachs per vendre les seves torres de telecomunicacions al Regne Unit per uns 2.000 milions d'euros, segons informa El Confidencial, amb l'objectiu de monetitzar aquest actiu.

  • 4,16€
  • 1,61%

Telefónica controla el 50% del capital de CTIL, la filial de torres que manté amb Vodafone (i que al seu torn forma part de Vantage Towers, que recentment va sortir a borsa).

Els analistes de Banc Sabadell comenten que "es parla de valoracions del 100% de l'actiu entre 3.500 i 4.000 milions d'euros".

En la seva opinió, "aquest possible moviment, en produir-se, respondria a l'estratègia de Telefònica de monetitzar actius de xarxa i reduir deute".

"Tenint en compte que Telefónica controla el 50% de CTIL i que al seu torn l'actiu s'engloba dins de la JV amb Virgin, la reducció de deute, segons la valoració comentada, seria de 1.000 milions d'euros, o un 3,8% del total", afegeixen.

Bolsamanía publica aquest dilluns que els analistes esperen una "estratègia més agressiva que doni suport al creixement orgànic" de l'operadora, una gran diferència respecte als últims anys, durant els quals el focus ha estat centrat en la reducció de l'excessiu palanquejament del grup.

Això a causa del nomenament de Mark Evans com a nou director d'Estratègia i Desenvolupament de la companyia, una àrea que fins ara estava liderada per Eduardo Navarro, que ara passa a dirigir l'àrea d'Afers Públics i Sostenibilitat.

Noticias relacionadas

contador