ibex portada mercados bolsa

L'Ibex s'ha mantingut en positiu aquest dilluns (+0,15%. 6.860 punts) gràcies a les alces de IAG (+3,92%) i Aena (+3,61%). Les pròximes cinc jornades estaran carregades de cites rellevants que serviran de catalitzador per als mercats, tant empresarials com macro.

  • 10.536,60
  • -1,41%

Per començar, aquest dilluns s'ha conegut l'última dada de PIB a la Xina. L'economia del gegant asiàtic va créixer un 4,9% en el tercer trimestre, per sobre del 3,2% previ i per sota del 5,2% estimat.

A nivell empresarial, moltes notícies aquesta sessió. Prisa es dispara després d'arribar a un acord per vendre Santillana España i reestructurar el seu deute; AmRest vendrà la seva participació a Glovo a Delivery Hero; Blas Herrero es reunirà amb representants sindicals de Duro Felguera per presentar-los el seu pla per garantir la viabilitat de la companyia; i Solaria s'estrena finalment a l'Ibex, amb fortes caigudes. A més, s'aniran publicant resultats durant tota la setmana. Philips ha comunicat aquest dilluns una millora del seu benefici net del tercer trimestre del 32% mentre la pandèmia estimula la demanda dels hospitals.

Aquest dilluns hi ha hagut així mateix roda de premsa de PharmaMar per a explicar els avanços de la seva recerca amb l'Aplidin contra la Covid. El Conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha dit durant aquest acte que "els resultats de l'assaig Aplicov ens conviden a somiar en un futur no gaire llunyà amb un tractament eficaç contra la malaltia". La companyia perd pràcticament tot el que havia guanyat el divendres i es deixa un 8%.

Igualment, avui hi ha una important trobada del sector financer en el marc del qual han parlat Luis de Guindos, vicepresident del BCE, i directius dels bancs. Per part seva, el president de la Fed, Jerome Powell, compareixerà davant l'FMI.

Al llarg de les pròximes jornades arrencarà la temporada de resultats a Espanya (amb els comptes d'Enagás, Iberdrola, Bankinter...), es publicaran dades macro rellevants (com els PMI, el divendres) i el mercat assistirà a una cita clau per a la vacuna de la Covid: la trobada del comitè d'experts de la FDA (Food and Drug Administration) aquest dijous.

LA SEGONA ONADA I EL BREXIT

La segona onada de coronavirus a Europa segueix en el focus, així com el Brexit, després que les discussions entre la Unió Europea (UE) i el Regne Unit de la setmana passada acabessin amb totes dues parts més enfrontades encara.

El primer ministre Boris Johnson va dir la setmana passada que les converses havien "acabat" i que el Regne Unit hauria de "preparar-se" per comerciar amb la UE a partir de l'1 de gener sense un acord. En senyals que podria haver-hi un cert marge de maniobra encara, les converses comercials continuaran aquest dilluns, però no en persona, com s'havia planejat prèviament.

Pel que fa a les notícies sobre el coronavirus, el primer ministre italià va anunciar aquest diumenge més mesures per intentar frenar una segona onada d'infeccions, incloent-hi horaris restringits d'obertura de restaurants i límits a les reunions públiques. La mesura es produeix després que es reportessin més d'11.000 nous casos el diumenge.

Noticias relacionadas

contador