ep imagen de una grupo portando un contenedor en un puerto en china
EXTENDA - Archivo

L'economia de la Xina ha prosseguit amb la seva recuperació després del tancament pel coronavirus en el tercer trimestre, segons les dades publicades el dilluns per l'Oficina Nacional d'Estadístiques. Les borses regionals han acabat la jornada en verd amb modestes pujades.

Els compostos de Xangai i Shenzhen han pujat un 0,3%, mentre el Hang Seng d'Hong Kong ho ha fet un 0,7%. La segona economia més gran del món va reportar un creixement del PIB en el tercer trimestre a l'extrem inferior de les expectatives, un 4,9% més que fa un any. Això porta el creixement dels tres primers trimestres de l'any al 0,7%. No obstant això, els economistes xinesos esperaven un creixement del PIB del 5,2% en el tercer trimestre, segons una mitjana d'estimacions compilades per Wind Information, una base de dades d'informació financera.

La lenta recuperació del consum xinès ha continuat sent un llast, mentre persisteix la incertesa sobre la capacitat d'altres països per controlar la pandèmia de coronavirus i tornar al creixement econòmic. "En termes generals, l'economia nacional en conjunt va continuar la recuperació constant i s'han obtingut resultats significatius en la coordinació de la prevenció de l'epidèmia i el desenvolupament", ha dit l'Oficina Nacional d'Estadístiques

"No obstant això, també hem de ser conscients que l'entorn internacional continua sent complicat i sever", prossegueix, "amb considerables inestabilitats i incerteses, i que estem sotmesos a una gran pressió per impedir les transmissions epidèmiques des de l'estranger i el seu ressorgiment".

D'altra banda, també s'ha conegut la dada de vendes minoristes xineses, que van augmentar un 3,3% al setembre i van avançar un 0,9% en el tercer trimestre. Durant els primers nou mesos de l'any, les vendes al detall es van contreure un 7,2%.

EL NIKKEI LIDERA ELS AVANÇOS MALGRAT LA CAIGUDA DE LES EXPORTACIONS

A la resta de la regió, els índexs nipons han liderat els avanços, amb pujades del 1,29% per al Nikkei i del 1,39% per al Topix. Les exportacions del Japó van caure un 4,9% al setembre en comparació amb l'any anterior, segons les estadístiques comercials publicades el dilluns pel Ministeri de Finances del país.

El Kospi de Corea del Sud també va avançar un 0,7%, així com les accions a Austràlia, amb l'S&P/ASX 200 rubricant una sessió amb un avanç del 1,06%.

Noticias relacionadas

contador