ep broker
Arne Dedert/dpa - Archivo

L'Ibex ha estat incapaç de seguir el deixant europeu i ha acabat el dimarts en vermell (-0,65%, 6.648 punts) pressionat per títols com Mapfe, Amadeus i el Santander. La resta de places europees han pujat en la seva majoria, amb el Dax al capdavant (+1%).Això, després de la patacada de la sessió d'ahir, producte de les notícies negatives sobre els bancs, sobre la vacuna i sobre l'evolució de la pandèmia. Wall Street va registrar també un descens important aquest dilluns (Dow Jones: -1,8%; S&P: -1,2%; Nasdaq: -0,13%) i a l'Àsia hi han persistit els descensos aquesta matinada. Malgrat que el més lògic és una reacció a l'alça després de les fortes caigudes, hi ha molta incertesa per la pandèmia, i això impedeix un moviment consistent.

  • 10.983,70
  • -0,40%

S'especula amb tota mena de mesures per part dels països per frenar els rebrots del virus, des de limitacions als viatges a restriccions a la vida pública que podrien anar anunciant-se durant aquests propers dies, com de fet ja ha ha passat a algunes zones de la Comunitat de Madrid. El Regne Unit està a punt de tornar a establir certes limitacions, entre elles obligar els pubs i restaurants a tancar a les 22 hores, ja que el país s'enfronta a una nova onada d'infeccions.

"El ressorgiment del virus a tota Europa ha obligat que els governs, després d'iniciar una recuperació durant l'estiu, a tornar a pitjar el fre i començar a tornar a establir restriccions en les interaccions socials, entre d'altres mesures per intentar de reduir la taxa d'infecció. S'espera un augment d'ingressos als hospitals, ja que ens dirigim al període de tardor i, per tant, hi haurà un augment en la taxa de mortalitat", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"El principal problema dels governs ara mateix és que, mentre que hi havia una acceptació generalitzada d'un tancament a gran escala a principis de març, quan els ingressos als hospitals estaven augmentant, ara hi ha molta menys predisposició entre certs sectors de la població", afegeix aquest expert.

Els analistes avisen que un altre tancament o més restriccions estrictes podrien causar la pèrdua de milers de llocs de treball. "Aquesta és l'elecció a què s'enfronten ara mateix els governs", precisa Hewson.

En un altre ordre de coses, cal destacar que els títols de Tesla cauen gairebé un 6% a l''after hours' després que el conseller delegat, Elon Musk, digués en un tuit que les millores que es donaran a conèixer en el 'Battery Day' que el fabricant de cotxes elèctrics celebra aquest dimarts no aconseguiran "una producció seriosa d'alt volum" fins al 2022.

Pel que fa a d'altres cites de la jornada, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, i el Secretari del Tresor, Steven Mnuchin, compareixen davant la Comissió Financera de la Cambra de Representants. El text de la declaració va ser publicat ahir i no contenia cap indicació nova respecte al que ja es va dir a la roda de premsa després de la reunió de política monetària de la setmana passada. A més, avui parlarà el governador del Banc d'Anglaterra. "Estarem atents a qualsevol comentari sobre si el BoE retallarà els tipus a territori negatiu", apunten des de Danske Bank.

Finalment, respecte a l'aspecte tècnic de l'Ibex, després d'arrasar els 6.900 punts, ara tot passa per respectar la zona dels 6.480-6.500 punts si no vol anar-se'n de cap als mínims anuals, els 5.814 punts.

Noticias relacionadas

contador