ep cierra el museo britanico por el coronavirus en reino unido que registra ya 67 fallecidos
MICHAEL KAPPELER/DPA - Archivo

El Regne Unit valora un "mini" tancament nacional davant l'incessant increment de nous casos per coronavirus. La intenció és que les noves mesures estiguin en vigor només durant dues setmanes i se sospesa, per exemple, imposar un toc de queda a partir de les 22.00 hores, o començar a multar les persones que incompleixin els confinaments obligatoris, segons la informació de la CNBC.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, va advertir aquest diumenge que el país es trobava en un "punt d'inflexió". A les seves declaracions a la cadena Sky News, va remarcar que és el moment de tornar a seguir les regles, després de denunciar que "la gent s'ha relaxat més durant l'estiu". A més, en declaracions a Radio Times, va confirmar que "no es pot descartar" que en algun moment de la setmana vinent es torni a demanar als ciutadans que treballin des de casa.

Des que va començar la pandèmia, el Regne Unit ha registrat 41.759 morts per coronavirus, després de registrar aquest diumenge 18 morts més, segons les xifres aportades pel Ministeri de Sanitat britànic. A més, es van registrar 3.899 nous contagis, superant els 394.000 positius des que la Covid-19 va arribar al país.

MULTES PER INCOMPLIMENT DE QUARANTENA

El Govern de Boris Johnson va anunciar que aquells ciutadans que incompleixin les ordres d'aïllament s'enfrontaran a multes de fins a 10.000 lliures (al voltant de 10.690 euros), una mesura que entraria en vigor a partir del 28 de setembre. Les sancions no afectaran només els malalts de Covid, sinó també a aquelles persones que hagin estat en contacte amb un infectat i hagin estat localitzats pels rastrejadors, independentment de si són positius.

Per a impedir els incompliments de quarantena, també s'ha anunciat que aquelles les persones amb menys ingressos, als quals quedar-se a casa els suposa una pèrdua econòmica rellevant, podran optar a una ajuda de 500 lliures (al voltant de 531 euros).

Noticias relacionadas

contador