ibex portada mercados bolsa

L'Ibex ha caigut un 2,21% aquest divendres i s'ha situat per sota dels 7.000 punts (6.929 punts) a causa de la pressió del sector turístic (IAG ha caigut un 14,17%), dels bancs (el Sabadell ha baixat un 7,53%) i d'Inditex (que ha perdut un 2,4% després de les alces provocades pels resultats publicats el dimecres). D'aquesta manera, el selectiu espanyol ha esborrat els guanys que acumulava en el conjunt de la setmana.

  • 11.100,70
  • -0,10%

Els protagonistes absoluts de la sessió han estat CaixaBank (-2,18%) i Bankia (-4,76%), que han aprovat la seva fusió. La primera pagarà 0,685 accions per cada acció de la segona per absorbir-la, segons han confirmat totes dues entitats.

Dins de l'àmbit empresarial, al Mercat Continu ha destacat Urbas, que ha repuntat un 23,13% i acumula una pujada de gairebé el 140% durant les últimes tres sessions després d'entrar en el negoci de la mineria oferint una alternativa a Berkeley per a invertir en aquest sector.

Encara que la sessió ha acabat, els inversors seguiran a l'espera de conèixer les decisions de S&P i Moody's sobre la qualificació d'Espanya, la qual cosa previsiblement es coneixerà al tancament de Wall Street (22.00 hores a Espanya).

Al mercat de matèries primeres, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitza pràcticament pla al tancament de la sessió en el 'Vell Continent', i es manté a l'entorn dels 43 dòlars. Per part seva, al mercat de divises, l'euro es revaloritza un 0,13% i es canvia a 1,1864 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, el selectiu segueix sense decidir-se, ni cap amunt ni cap avall. Aquest dijous, de nou, va abandonar els 7.100 punts que havia aconseguit gràcies a Inditex. I aquest divendres no ha aconseguit tancar la setmana per sobre dels 7.000 punts.

"El selectiu es manté relativament a prop de la resistència dels 7.200 punts, preus que hauria de superar si volem acabar veient una continuació dels guanys fins als 7.321 punts, nivells clau. Només veurem una complicació tècnica de la seva sèrie de preus amb la pèrdua del suport dels 6.900 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador