ep caixabank y bankia
EUROPA PRESS - Archivo

CaixaBank pagarà 0,685 accions per cada acció de Bankia per a l'absorció, segons acaba de confirmar l'entitat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. La xifra de 0,685 accions és molt similar a les 0,7 accions que Bolsamanía va publicar aquest dijous com a referència en l'equació de bescanvi que contemplaven les entitats.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 4,81€
  • -0,37%

El preu implícit pactat valora Bankia en 1,41 euros per acció i inclou una prima del 20% sobre l'equació de bescanvi a tancament del 3 de setembre, abans de la comunicació al mercat de l'existència de negociacions sobre l'operació. A més, suposa una prima del 28% sobre la mitjana d'equacions de bescanvi dels últims tres mesos.

CaixaBank precisa que no pagarà compensació complementària en efectiu i que atendrà l'equació de bescanvi amb l'emissió d'un màxim de 2.079 milions d'accions noves, encara que la xifra pot reduir-se pels 31 milions d'accions que Bankia manté en autocartera.

Un cop executada la fusió, la participació a CaixaBank de Criteria Caixa (i de la Fundació 'la Caixa') continuaria sent d'un 30%, de les accions representatives del seu capital social, adquirint el FROB una participació significativa en CaixaBank d'un 16%.

Com a resultat d'aquesta operació, totes dues entitats esperen "generar sinergies anuals de costos d'al voltant de 770 milions d'euros i la generació de nous ingressos anuals de prop de 290 milions".

Els objectius de solvència de la futura entitat quedaran fixats en una ràtio CET1 d'entre el 11,0% i el 11,5% sense considerar ajustos transicionals IFRS9 (comptables) i en un 'buffer' d'entre 250 i 300 punts bàsics sobre el requeriment regulador SREP.

S'estima que el benefici per acció de la futura CaixaBank es incrementerá en un 28% respecte a les estimacions del mercat per a 2022. Els consells d'administració de CaixaBankia i Bankia van donar aquest dijous llum verda a la fusió que crearà el primer banc d'Espanya, amb actius de 664.027 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador