bolsamadrid valores ibex portada

L'Ibex ha caigut un 2,91% i ha perdut els 7.000 punts (6.996 punts). A més, també ha abandonat el suport que tenia en els 7.060 punts. Això, davant la nova allau de resultats al mercat espanyol. Han publicats els seus comptes Telefònica, BBVA, Siemens Gamesa, Liberbank, ArcelorMittal... En tots els casos, la Covid és el clar protagonista de les xifres, amb pèrdues semestrals o caigudes importants dels beneficis nets per la pandèmia. BBVA ha retrocedit més d'un 8% i sent el pitjor valor del selectiu al costat de Sabadell (-7,29%). També han caigut amb ganes Telefònica (-3%) , CaixaBank (-4,24%), Santander (-5,74%)...

  • 11.027,80
  • -0,43%

BBVA va perdre 1.157 milions aquest semestre després de la deterioració del fons de comerç dels EUA registrat al primer trimestre i per l'efecte de la Covid, per la qual ha hagut de provisionar 644 milions d'euros al segon trimestre.

Quant a Telefónica, va guanyar un 53,5% menys al primer semestre després d'un segon trimestre impactat pel virus que ha tingut un efecte clar tant en els ingressos com en l'OIBDA. Així i tot, la companyia ha confirmat previsions a curt i mitjà termini i ha ratificat el dividend. Telefónica ha aprofitat la publicació de resultats per anunciar la venda de la seva filial a Costa Rica a Liberty per 425 milions i per comunicar que s'ha compromès, en el marc del Pacte Digital, a tenir cobert amb fibra el 100% d'Espanya al 2025.

Fora del nostre país han publicat els seus comptes Volkswagen o Credit Suisse.

Quant a la reunió de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es van conèixer durant la jornada d'ahir, amb les borses europees tancades, l'organisme es va comprometre a mantenir les seves compres de bons i la sèrie de programes de préstecs i liquiditat destinats a apuntalar l'economia enmig de les conseqüències del coronavirus. El banc central va advertir que, encara que l'activitat s'havia recuperat des del seu punt més baix, l'economia dels Estats Units continua molt per sota dels nivells pre-pandèmics i dependrà en gran manera del curs del virus.

En relació amb el virus, cal destacar que el Brasil va comunicar un rècord diari de 69.000 nous casos aquest dimecres, mentre que les morts pel virus als EUA han augmentat durant tres setmanes consecutives i s'han vist nous pics a regions de la Xina, Austràlia i Espanya.

Quant a les dades macro del dia, la taxa d'atur a la zona euro puja lleument fins al 7,8% al juny, per sobre de l'esperat. A Espanya, l'IPC torna a caure i baixa tres dècimes al juliol, a -0,6%.

Noticias relacionadas

contador