cohete bitcoin
© Alberto Sánchez

Ha tornat a fer història. El bitcoin s'ha apuntat una altra fita en aconseguir que el primer fons cotitzat en l'actiu digital, basat en futurs, passi tots els tràmits de la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès). ProShares és la companyia que ha guanyat el capítol i que ha culminat gairebé una dècada d'intents de la indústria dels ETF de posar en marxa un vehicle d'inversió d'aquestes característiques.

  • 66.787,90$
  • -0,05%

Pel que fa a la reacció al mercat de les 'criptos', de moment ni s'han deixat veure focs artificials, ni han arribat els promesos nous màxims històrics. El bitcoin cotitza sobre el seu major nivell de sis mesos arribat el cap de setmana, al voltant dels 62.500 dòlars, a l'espera de l'estrena de l'ETF que cotitzarà a Wall Street amb el ticker BITO. A les altcoins el panorama és fins i tot de caigudes per a l'ethereum, que s'allunya dels gairebé 4.000 dòlars aconseguits el cap de setmana. La capitalització total supera els 2,5 bilions de dòlars.

Els experts apunten ara que una forta demanda d'ETF del bitcoin és el que es necessita per ajudar el bitcoin a superar el rècord dels gairebé 65.000 dòlars d'abril. "Si els operadors consideren que el rendiment del fons cotitzat és prometedor, la resistència a curt termini podria venir del nivell de 70.000 dòlars", comenta Edward Moya, analista d'Oanda. En canvi, "els escassos volums de negociació d'aquests vehicles podrien desencadenar una venda cap al territori del mercat baixista", afegeix.

L'expert també apunta que, inicialment, "aquesta nova onada d'operadors probablement només tindrà la capacitat d'anar en llarg amb aquests nous ETF, de manera que una reacció de comprar el rumor, vendre la notícia no és probable que succeeixi". En qualsevol cas, "les criptodivises exerciran un paper més important a Wall Street, cosa que ja ha portat el bitcoin a estar a punt d'arribar a un rècord", argumenta Moya. I afegeix: "Els ETF signifiquen que aquest any l'interès pel bitcoin podria veure diversos milers de milions de dòlars sota gestió, cosa que hauria de mantenir tot l'espai en ebullició".

"Ara toca pensar en el següent nivell que el mercat situa psicològicament en la xifra dels 100.000 dòlars", comenta Alejandro Sala, country Manager de Bitpanda. "Tot indica que estem ja en un nou cicle alcista, el que no sabem és la seva durada i el seu preu límit".

A més de ProShares, tres empreses esperen que el regulador dels EUA no posi traves a les seves ETF, es tracta de Valkirie i VanEck, el termini de les quals expira el dia 25. El supervisor nord-americà no necessita prendre mesures formals per aprovar les sol·licituds. En virtut de la llei federal, les sol·licituds poden entrar en vigor automàticament si la SEC deixa passar un termini obligatori sense sol·licitar canvis, ni ordenar l'aspirant a emissor que retiri la presentació.

Invesco, la companyia que havia de conèixer aquest dimarts si el seu fons cotitzat veuria la llum s'ha retirat de la cursa per emetre un ETF de futurs. "Hem decidit no llançar un ETF de futurs del bitcoin a curt termini, però, seguirem treballant en col·laboració amb Galaxy Digital per oferir als inversors una gamma completa de productes amb exposició a aquesta classe d'actius transformadors, incloent-hi la recerca d'un ETF d'actius digitals amb suport físic", ha explicat mitjançant un comunicat.

Noticias relacionadas

contador