le bitcoin malmene apres de nouvelles mesures de repression en chine 20210621160005

El mercat de les criptodivises es troba en una pugna entre el pànic venedor que han provocat les últimes notícies que arriben de la Xina, on el govern del país estreny el setge sobre els negocis amb criptodivises, des de la mineria a la compravenda, i un major suport dels inversors de Wall Street. Les monedes digitals han patit una nova pallissa a la calor dels passos fets pel Banc Popular de la Xina per seguir animant l'èxode d'empreses relacionades amb el criptoespai, però destacats membres d'aquest sector posen els llums llargs i asseguren que serà positiu en el futur.

  • 71.162,59$
  • 3,35%

Dilluns transcendia la notícia que el Banc Popular de la Xina (BPC) ha reforçat el setge a les prestació de serveis i transaccions relacionades amb monedes digitals com a bitcoin durant una reunió amb representants dels majors bancs i empreses de serveis de pagament del gegant asiàtic. Segons ha informat la institució, els bancs estatals i Alipay quedaven vetats per a l'obertura i el registre de comptes per a activitats relacionades, així com oferir productes o serveis per a la negociació, compensació i liquidació.

A aquestes notícies se suma que el-unitat mitjançant la qual es mesura la potència informàtica dels equips usats per a l'obtenció de monedes digitals- a la Xina està caient significativament. La causa és la pressió governamental sobre aquests centres que mantenen la cadena de blocs i consumeixen grans quantitats d'energia, que acaben cessant les seves activitats, assenyala Naeem Aslam, director d'anàlisi d'Avatrade.

"A llarg termini, l'èxode de miners xinesos tindrà un impacte positiu, però a curt termini pot haver provocat o ha provocat ja vendes en les 'criptos'", apunta Jonathan Cheesman, de FTX.

Durant les últimes setmanes, hi ha hagut molts informes sobre les mesures de repressió a la Xina relacionades amb les operacions de mineria del bitcoin en diverses províncies. Les estadístiques dels últims 30 dies mostren que el hashrate ha fluctuat molt, i durant l'última setmana ha baixat aproximadament un 26%, recull bitcoin.com. Tot i la caiguda, els tres principals centres de mineria del món, que representen aproximadament el 41% del hashrate actual, es considera que es troben a la Xina. La majoria de les mines de bitcoin consumeixen energia del carbó, cosa que ha suscitat la preocupació pel possible impacte mediambiental de les monedes digitals.

La reacció en el preu a tot l'anterior no es va fer esperar. La creació de Satoshi Nakamoto perdia dimarts els 30.000 dòlars i tocava mínims de sis mesos, per després recuperar-se, i la resta de 'criptos' han vist perllongar el declivi iniciat després del gir menys acomodatici de la política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed). La caiguda és al voltant d'un 20% durant els últims set dies.

Amb tot, els entusiastes del bitcoin s'han llançat a comparar la moneda digital amb Google, la cotització del qual va seguir florint després de ser prohibida a la República Popular de la Xina el 2010. La seva argumentació es fonamenta en què la Xina descuida les criptodivises pel seu compte i risc, i que això serà positiu a llarg termini per als Estats Units.

"El mercat de les monedes digitals es guia únicament, en aquest moment, per la repressió de la mineria i el comerç a la Xina que va començar al maig", ha escrit Michael Saylor, CEO de MicroStrategy en un apunt al Twitter. "Això crea un èxode forçat i apressat del capital xinès i la mineria de la xarxa bitcoin -una tragèdia per a la Xina i un benefici per a la resta del món a llarg termini", sentencia.

Anthony Scaramucci, per la seva banda, també ha opinat, via Twitter que el veto xinès al bitcoin és "negatiu a curt termini però positiu a llarg termini".

ELS INVERSORS INSTITUCIONALS SEGUEIXEN AFIRMANT LA SEVA APOSTA

D'altra banda, "la confiança dels inversors en les criptodivisas està creixent", apunta Aslam. Això està recolzat pels inversors institucionals, que estan treballant per diversificar les seves carteres de productes per tal de proporcionar als seus clients l'accés al bitcoin.

Sense anar més lluny, divendres es va conèixer que Goldman Sachs ha començat a negociar futurs del bitcoin a través de Galaxy Digital, l'empresa d'inversió en monedes digitals fundada per Mike Novogratz, antic soci de Goldman, que es converteix així en proveïdor de liquiditat del banc nord-americà a les inversions en el bitcoin de CME Group.

"Diverses enquestes mostren que un nombre creixent de gestors de fons de cobertura estan disposats a dedicar gairebé el 10% de la seva cartera a les criptodivises", arrodoneix el cap d'anàlisi d'Avatrade.

Noticias relacionadas

contador