general 2 criptodivisas

La nova onada de vendes al mercat de les criptodivises de diumenge i dilluns, a causa de la major tenalla xinesa a les empreses que treballen amb criptoactius, no sembla que hagin de frenar-se mentre els gràfics del bitcoin confirmen un sinistre senyal tècnic, conegut com a 'encreuament de la mort'. Mentre la creació de Satoshi Nakamoto ha trencat els 30.000 dòlars i marca mínims de sis mesos. Amb tot, el bitcoin comparteix protagonisme amb l'ethereum, que toca mínims de tres mesos i perd els 2.000 dòlars.

  • 63.203,16$
  • -0,59%

La segona moneda per capitalització de mercat va tancar dilluns per sota dels 1.900 dòlars, nivells de preu que no es veien des del 31 de març. La caiguda és del 7% durant les últimes 24 hores i del 25% des de fa una setmana. Lluny queden els màxims per sobre dels 4.000 dòlars de mitjans de maig, just abans de la tremenda correcció de mercat que es va desencadenar llavors.

La caiguda de l'ether, com es denomina la moneda nativa de la xarxa Ethereum, ha afectat milers d''altcoins', la majoria de les quals es basen en aquesta cadena de blocs i tenen una part del seu valor ponderada en monedes d'ether. Pel que fa al dogecoin, deixa una brutal retallada de més d'un 30%, fins als 0,17 dòlars. Es tracta d'una enorme caiguda des del seu estratosfèric màxim de 0,70 dòlars en abril. Tot el mercat ha baixat un 6%, segons CoinMarketCap i la capitalització a penes supera els 1,3 bilions.

La raó darrere d'aquesta nova sagnia en els actius digitals és, de nou, la Xina. Les monedes digitals s'han vist pressionades durant les últimes setmanes a mesura que el gegant asiàtic ha pres mesures per frenar des de la mineria fins al comerç. Després d'aconseguir que miners almenys de cinc províncies hagin tancat durant les últimes setmanes, el Banc Popular de la Xina (PBoC per les sigles en anglès) ha estret encara més el setge amb un veto absolut al fet que els bancs nacionals i la plataforma de pagaments Alipay, d'Ant Group Co, prestin serveis relacionats amb el comerç de monedes virtuals.

No obstant això, els entusiastes del bitcoin s'han llançat a comparar la moneda digital amb Google, la cotització del qual va seguir florint després de ser prohibida a la República Popular de la Xina el 2010. La seva argumentació es fonamenta en què la Xina descuida les criptodivises pel seu compte i risc, i que això serà positiu a llarg termini per als Estats Units.

"El mercat de les monedes digitals es guia únicament, en aquest moment, per la repressió de la mineria i el comerç a la Xina que va començar al maig", ha escrit Michael Saylor, CEO de MicroStrategy en un apunt al Twitter. "Això crea un èxode forçat i apressat del capital xinès i la mineria de la xarxa bitcoin -una tragèdia per a la Xina i un benefici per a la resta del món a llarg termini", sentencia.

Anthony Scaramucci, per la seva banda, també ha opinat, via Twitter que el veto xinès al bitcoin és "negatiu a curt termini però positiu a llarg termini".

EL FAMÓS ENCREUAMENT DE LA MORT

Amb tot, en el futur més immediat, el panorama és ombrívol per a les 'criptos', especialment pel bitcoin, ja que els seus gràfics confirmen un senyal tècnic que ha estat llargament anticipat per molts analistes durant els últims dies.

La moneda digital ha format un 'encreuament de la mort', formació que significa que el seu preu mitjà durant els últims 50 dies va caure per sota de la seva mitjana mòbil de 200 dies. L'indicador es considera normalment una mesura tècnica molt vigilada que podria oferir un indici que més dolor ha de venir.

Molts analistes havien anticipat que la moneda, enmig d'una recent caiguda que l'ha fet perdre un 40% durant els últims dos mesos, formaria l'ombrívol patró.

Però hi ha raons per creure que la formació aquest cop podria no ser un senyal tan baix, atès que la mitjana mòbil de 200 dies segueix pujant, segons Matt Maley, estrateg en cap de mercat de Miller Tabak+ Co. "Quan comenci a baixar, això serà més convincent ", va dir.

De fet, l'última vegada que el bitcoin va marcar aquest senyal tècnic, al març de 2020, no va demostrar ser un impediment per als guanys, ja que es va iniciar un ral·li que va acabar donant forma a un 'encreuament daurat' (quan el patró s'inverteix) dos mesos després. Però l''encreuament de la mort' al novembre de 2019 va fer que la moneda cotitzés a la baixa un mes després.

Noticias relacionadas

contador