ep archivo   las crecientes demandas de electricidad de bitcoin han atraido casi tanta atencion como
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

El bitcoin rebota amb alegria aquest dimecres, després que dimarts, 22 de juny, la creació de Satoshi Nakamoto experimentés una forta pressió baixista que va portar la criptodivisa a perforar el nivell dels 30.000 dòlars, per a molts considerat com un sòl de mercat. La remuntada és de gairebé el 6%, amb el preu de camí cap als 35.000 dòlars, lluny del mínim de sis mesos als 28.900 dòlars marcats ahir. No obstant, la volatilitat no cessa en el criptoactiu i els experts avisen que "els baixistes segueixen tenint-hi el control".

"No estem a prop de sortir de la zona de perill encara", assenyala Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. El repunt de la moneda digital no és més que un "ral·li d'alleujament", assegura l'expert, tot i que, sens dubte, "benvingut per molts operadors de mercat de les monedes digitals".

Altres analistes adverteixen que la repressió Xina sobre les activitats en criptodivises i la manca de volum de compra suggereixen que el mercat encara no ha establert un sòl en el recent declivi. No obstant, la reculada general d'altres 'altcoins' de dimarts, amb l'ethereum també a mínims de tres mesos, des d'on rebota per sobre dels 2.000 o l'estomacada del cardano o el dogecoin, s'ha interpretat com una oportunitat per a les compres de curt termini i la capitalització total de mercat busca recuperar els 1,4 bilions de dòlars.

L'intens foc al qual s'ha vist sotmesa recentment la moneda digital, com a resultat de l'augment de les regulacions i sancions a tot el món i el cèrcol de les autoritats xineses, en particular, manté els inversors en alerta màxima. No obstant això, nombroses veus defensen que a llarg termini aquesta pressió reguladora provocarà un èxode d'empreses i capitals del gegant asiàtic, cosa que serà positiu per a la resta de món.

No obstant això, no tot és negatiu, ja que els inversors institucionals segueixen interessats en la indústria de la cadena de blocs. Aquest impuls es pot veure en Blockchain Capital, una empresa de capital risc en monedes digitals, que recentment va recaptar 300 milions de dòlars en finançament de titans de la indústria com Visa i PayPal. Des de la seva creació fa vuit anys, Blockchain Capital ha invertit en més de 110 startups.

El continu interès d'aquests operadors "demostra que el futur de les criptodivises és molt probable que sigui prometedor", apunta Aslam, i afegeix que la recent caiguda del valor del bitcoin "pot ser una oportunitat, perquè els inversors comprin l'actiu a preus de ganga, augmentant el nombre d'actors en la indústria de les criptodivises".

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, "la falsa ruptura de suports en el bitcoin pot deixar una prometedora espelma setmanal", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador