bitcoincbcrash11

La Xina ha intensificat la seva ofensiva contra el bitcoin i les criptodivises. Després d'aconseguir que miners almenys de cinc províncies tanquessin durant les últimes setmanes, el Banc Popular de la Xina (PBoC per les sigles en anglès) ha estrenyit encara més el setge amb un veto absolut al fet que els bancs nacionals ia la plataforma de pagaments Alipay, d'Ant Group Co, prestin serveis relacionats amb el comerç de monedes virtuals.

Prestadors com Industrial and Commercial Bank of China Ltd i Agricultural Bank of China Ltd, així com Alipay, van ser convocats a una reunió amb les autoritats del banc central, ha notificat el Banc Popular de la Xina en un comunicat.

La investigació es va centrar en els serveis prestats per ajudar les operacions especulatives en monedes virtuals, ha assenyalat, afegint que aquestes activitats "interrompen l'ordre financer i també generen riscos d'activitats delictives com les transferències il·legals d'actius transfronterers o el rentat de diners".

A més de prohibir-los, subministrar productes o serveis que ajudin a aquestes activitats, també se'ls va ordenar tallar els canals de pagament dels intercanvis de monedes digitals i les plataformes de venda lliure, segons el comunicat.

En concret, el Banc Agrícola de la Xina ha emès un comunicat en què "va emfatitzar que una vegada que es descobreixin comportaments rellevants, les transaccions dels comptes seran suspeses immediatament, les relacions amb els clients seran acabades i els departaments rellevants seran reportats", informat el periodista Colin Wu a Twitter, segon recull CoinTelegraph.

Les monedes digitals s'han vist pressionades durant les últimes setmanes a mesura que la Xina ha pres mesures per frenar tot, des de la mineria fins al comerç.El bitcoin ha caigut fins a un 10% dilluns, fins a mínims després de la publicació del comunicat del PBoC.

Noticias relacionadas

contador