bitcoin mano portada

La criptomoneda més gran del món continua llanguint per sota dels 42.000 dòlars, lluny dels seus recents màxims que van veure el preu aproximar-se a la seva primera zona de control o resistència als 45.000 dòlars. De la mateixa manera, el preu aguanta per sobre del seu suport lleugerament per sota dels 40.000 dòlars, fixat pels mínims del 10 de gener i manté un moviment lateral entre aquests dos preus, sense donar cap senyal que es pugui produir una ruptura en qualsevol de les dues direccions. Les caigudes de dimecres, enmig d'un apallissament general dels actius de risc, van deixar un mínim gairebé als 41.000 dòlars, el pitjor canvi per al bitcoin en 10 dies des que va tocar sòl als 39.800 dòlars.

  • 63.675,15$
  • -0,68%

Els inversors es preocupen per les difícils condicions macroeconòmiques, com els problemes de la cadena de subministrament, l'actual pandèmia de coronavirus, l'augment de la inflació i la caiguda dels mercats tecnològics i els actius de risc com les criptomonedes es vendran o experimentaran una mica d'agitació mentre el mercat s'ajusta a un entorn macro diferent, assenyalen els analistes. “El bitcoin sembla haver-se perdut al soroll de les últimes setmanes. No està caient gaire malgrat que els actius de risc estan sent colpejats, però tampoc no s'està recuperant en gran mesura”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

L'anàlisi tècnica confirma aquesta acció del preu avorrida, en paraules d'alguns observadors. El gràfic diari confirma l'ampli canal de preus en què es manté cotitzant, entre el suport dels 39.500 dòlars i la resistència dels 45.500 dòlars, en xifres rodones, amb uns baixos volums de negociació, fet que explica la manca de direcció i tendència del preu. Si els compradors poden acostar-se als 43.000 dòlars i fixar-se per sobre d'aquest preu, hi ha moltes possibilitats de veure un lleuger creixement fins als màxims de la setmana passada, per sobre dels 44.000 dòlars i, per això, fer el salt fins als 45.000 dòlars.

Pel que fa a la resta del mercat, el comportament de la majoria d'altcoins reflecteix el de la principal divisa criptogràfica del món, amb una capitalització total que oscil·la entre els 1,97 i 1,98 bilions. L'ethereum també està encapsulat en un estret rang entre 3.000 i 3.200 dòlars. "La tendència diària d'ETH està recorrent un patró de canal ascendent. Tot i això, una ruptura a la baixa d'aquest patró podria veure un cicle baixista per a l'ethereum amb el suport immediat següent als 2.730 dòlars”, indica Siddharth Menon, director d'operacions de WazirX.

Els gràfics diaris apunten que mentre cotitzi per sobre del suport dels 2.987 dòlars, no hi ha res de què preocupar-se encara que el volum de venda hagi augmentat. Una ruptura per sota dels 3.000 dòlars, donaria ales als baixistes i el preu podria cedir fins als 2.900 o 2.800 dòlars.

Altres tokens es mouen també entre el vermell i el verd, amb petites pujades per a alguns, a excepció del LUNA, la unitat digital del projecte Terra, que avança un 5%. Pel que fa al cardano (ADA), segueix drenant els seus guanys de les últimes jornades, fins al punt que gairebé ha corregit tot l'avenç produït des de l'11-12 de gener, amb alces que van arribar a ser del 40% i màxims de fins als 1,63 dòlars. El token cotitza per sota dels 1,40 dòlars i només una estabilització en aquest preu podria donar lloc a un rebot per sobre dels 1,50 dòlars.

Noticias relacionadas

contador