bitcoin rojo caida portada

El bitcoin s'uneix a les caigudes globals als mercats financers, especialment forts en els actius de risc i cotitza per sota del nivell dels 42.000 dòlars, després de dues jornades consecutives en què ha tancat al voltant dels 41.500 dòlars. La criptomoneda més gran del món ha caigut gairebé un 10% des del començament del nou any, mentre els fons de criptomonedes encadenen cinc setmanes consecutives de sortides.

  • 64.922,03$
  • 0,90%

Tot i que el mercat de les criptomonedes està veient certa agitació, el preu es manté a la part baixa del canal on s'ha mogut la divisa digital per antonomàsia durant les últimes setmanes, amb un suport clar als 40.000 dòlars. Tot i això, “segueix lluitant per generar un impuls alcista”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. “El seu aspecte és vulnerable, especialment en un moment en què els actius de risc estan tan afectats”, avisa.

Les notícies que arriben de la indústria de les criptomonedes són mixtes. D'una banda, els fons de criptomonedes van ser testimonis de la cinquena setmana consecutiva de sortides, segons l'informe de la gestora d'actius digitals CoinShares, ja que els productes d'inversió en actius digitals van registrar sortides netes de 73 milions de dòlars a la setmana que va acabar el 14 de gener.

Mentrestant, El Salvador, el primer país a adoptar el bitcoin com a moneda, ha incorporat a prop del 70% de la seva població no bancarizada a la seva cartera oficial del bitcoin anomenada Chivo, cosa que es tradueix en uns 44 milions de persones. D'altra banda, Moody's, l'agència de qualificació creditícia, ha emès una advertència sobre el risc de rebaixa de la qualificació del país centreamericà a causa de la seva adopció de la moneda el setembre passat, i el president Nayib Bukele va declarar en lletres majúscules, a través del compte de Twitter, que "a El Salvador no li importa".

Quant a la resta del mercat, l'ether, la moneda vinculada a la cadena de blocs d'Ethereum i la segona criptodivisa més gran, es va desplomar més d'un 2% fins als 3.104 dòlars. D'altra banda, el preu del dogecoin va caure un cèntim fins als 0,16 dòlars, mentre que shiba inu va perdre més d'un 3% a 0,000028 dòlars. De la mateixa manera, la binance coin va baixar un 1,5% fins als 463 dòlars.

"La tendència diària d'ETH està recorrent un patró de canal ascendent. No obstant això, una ruptura a la baixa d'aquest patró podria veure un cicle baixista per a l'ethereum amb el suport immediat següent als 2.730 dòlars. Mentrestant, Opensea, el mercat d'NFT més popular, va adquirir el fabricant de carteres d'Ethereum Dharma Labs, un moviment estratègic per fer créixer encara més el mercat d'NFT”, indica Siddharth Menon, director d'operacions de WazirX.

El rendiment d'altres criptomonedes va ser mixt, ja que el cardano, el ripple, la polkadot, el tether i el litecoin es van precipitar a la baixa durant les últimes 24 hores, mentre que els preus de la solana, el LUNA (Terra) i stellar es van negociar amb guanys. Mentrestant, la capitalització del mercat global de criptodivises cau fins als 1,97 bilions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador