cohete bitcoin
© Alberto Sánchez

Els preus de les criptodivises que cotitzen a Coinbase Global Inc. i al popular proveïdor de dades CoinMarketCap.com es van trasbalsar aquest dimarts, amb molts tokens que van mostrar guanys astronòmics que van fer que els usuaris parlessin d'enormes alces inesperades i altres es preguntessin què hi havia passat. En un moment donat, el preu del bitcoin apareixia superant els 7 milions de dòlars, mentre que el de l'ethereum mostrava més de 600.000 dòlars.

El problema s'ha resolt, ha assegurat CoinMarketCap.com en un comunicat, malgrat que dimecres a la matinada, encara persistien els errors i tant els preus com les pujades que mostra el proveïdor de dades són erràtics i varien a cada actualització.

Coinbase, la borsa de criptomonedes més gran dels Estats Units, va explicar el mateix a Twitter dimarts, assenyalant que el comerç no se n'ha vist afectat. Uns minuts més tard, Coinbase va dir que encara està investigant el preu dels actius i les dificultats de comerç a Coinbase Wallet, que permet als clients gestionar els seus criptoactius. Cap de les dues empreses no va donar una explicació sobre l'origen de la decisió.

"Encara no hem trobat cap prova que suggereixi que la decisió d'avui hagi estat causada per una part externa", va dir CoinMarketCap.com en un comunicat, mentre molts a Twitter especulaven que el lloc havia estat hackejat. CoinMarketCap.com és propietat de Binance, la borsa de criptomonedes més gran del món.

Coinbase va dir abans en un tuit que alguns clients estaven veient valors inflats per a criptoactius "no negociables" i que era un problema de visualització. Tot i així, els clients estaven circulant captures de pantalla dels guanys i els seus saldos sobtadament augmentats en línia.

CoinMarketCap va fer broma sobre l'assumpte al seu Twitter, mentre que alguns usuaris van dir que gairebé van tenir un "atac al cor" en veure els preus anormals. El servidor de dades va anunciar un reinici dels seus sistemes mitjançant un apunt a la xarxa social.

Alguns també van fer broma que els preus inflats mostraven a on arribarà la cripto l'any 2026 o 2030.

Noticias relacionadas

contador