luz bitcoin

Nova onada de vendes al mercat de les criptomonedes, amb els 20 principals tokens del mercat ancorats fermament al vermell, a causa del nerviosisme dels inversors davant la imminent decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed). El bitcoin va perdre aquest dilluns el suport dels 47.000 dòlars i va tocar mínims des del 4 de desembre, lleugerament per sota dels 46.000 dòlars, segons dades de CoinMarketCap, i, a més, va tancar per sota d'aquest nivell, un senyal clarament baixista per als analistes que avisen que els 42.000 dòlars podrien ser a la cantonada per a la reina de les criptomonedes.

Pel que fa a la resta de tokens, l'ethereum lidera les caigudes i deixa també mínims no vistos des del flash crash del 4 de desembre, per sota dels 3.700 dòlars, mentre la resta de principals altcoins cedeixen al voltant d'un 7% de mitjana. La capitalització total també ha perdut la barrera dels 2,2 bilions de dòlars i amb prou feines supera els 2,1 bilions, mentre els inversors es retiren dels actius de risc, ja que descompten que la Fed faci pública la seva decisió d'accelerar la reducció de les seves compres de bons i assenyali que començarà a pujar els tipus dinterès al proper any.

L'entorn de baixos tipus d'interès ha fet que tant les accions com les criptomonedes es disparin aquest any, una pujada de tipus i un final més ràpid del que s'esperava de les polítiques de diners fàcils podrien, però, provocar que el mercat es tornés baixista.

“El bitcoin s'ha tornat a situar per sota dels 50.000 dòlars i li costa molt trobar un impuls alcista quan el preu repunta”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "La millora de la gana pel risc ni tan sols ha ajudat la criptodivisa, que podria enfrontar-se a un retrocés cap als nivells vistos durant el flash crash de principis d'aquest mes, si els 47.000 dòlars cauen", afegeix. Afegeix l'expert que una reducció col·lectiva inesperada de les expectatives d'enduriment dels bancs centrals “farà que la comunitat de criptomonedes torni a entusiasmar-se aquesta setmana”.

En línies generals, després de l'enfonsament al mercat dels criptoactius del mes de novembre passat, els inversors es mostren cauts en la negociació de les “criptos” en perdre suports importants, cotitzant moltes a nivells del passat mes de setembre. Durant les properes hores serà vital que el bitcoin, que ha topat amb la resistència dels 50.000 dòlars, sostingui els 46 000 dòlars”, assenyalen per part seva des d'IG Markets.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica “el problema a curt termini és que pot passar de tot”, indica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. I explica que “tenim el rei de les criptomonedes a zona de ningú, a mig camí entre l'important suport dels 40.000-41.500 dòlars (els mínims de setembre) i lluny ja de la resistència dels 53.600 dòlars i ja no parlem dels 60.000 dòlars”. “A molt curt termini, aquest té un suport a la cantonada als mínims de la setmana passada (47.215 dòlars) i resistència als màxims als 52.195”, apunta.

“I tot això dins d'una clara tendència alcista de fons, a llarg termini, que no s'ha vist amenaçada gens ni mica”, assegura Rodríguez, encara que al mercat cada cop agafa amb més força la idea que una altra sessió de caigudes abruptes podria danyar la tendència a mitjà termini malgrat els senyals de supervenda. "A diferència d'altres moments de mercat, no s'observa cap potencial pauta més o menys clara", conclou l'expert de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador