bitcoincb259

El bitcoin deixa enrere un mes d'agost durant el qual el preu de la moneda digital més gran ha tornat a patir caigudes de més del 15%, per sota de la marca dels 20.000 dòlars, i que ha tancat amb un declivi del voltant del 13%, just per sobre aquest nivell psicològic. Dades de la consultora Acorn Macro mostren que ha estat l'actiu mundial amb pitjor rendiment al mes passat i els experts no creuen que el setembre sigui millor per a la divisa crioptogràfica.

  • 62.848,30$
  • -0,92%

Després de guanyar un 17% al juliol, el bitcoin va arribar als 25.121 dòlars a l'agost, però a continuació va patir un fort descens fins a mínims al voltant dels 19.600 dòlars, el pitjor tipus de canvi des d'inicis del setè mes de l'any. Tot i això, el tancament del mes per sobre dels 20.000 dòlars indica que “els toros estan fent tot el possible per mantenir el nivell de preus”, segons Naeem Aslam, analista d'Avatrade. Quant a l'acció del preu de l'ethereum, aquest expert diu que “ha començat a mostrar signes més encoratjadors”, ja que “s'ha mogut per sobre de la mitjana mòbil simple de 50 dies, cosa que significa que els alcistes poden estar llestos per impulsar els preus més alts”.

El mercat de les monedes digitals cotitza a la baixa als últims set dies, amb caigudes generalitzades per als principals criptovalors, a excepció del MATIC (Polygon), que és l'únic que puja entre els 15 primers per capitalització de mercat. La capitalització total s'ubica a prop, però sense assolir, el bilió de dòlars i globalment, els inversors segueixen espantats després que el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, reforcés el sentiment d'aversió al risc amb el discurs de falcó a Jackson Hole divendres passat.

Els experts alerten que els operadors de renda variable són massa complaents i subestimen el risc d'una Reserva Federal agressiva. Mike Wilson, de Morgan Stanley, afirma que els índexs borsaris nord-americans encara no han assolit els seus mínims de l'any, cosa que apunta a més caigudes per al bitcoin i altres criptos, atesa l'estreta correlació que mantenen des de fa un any amb la Borsa de Nova York. I el veterà inversor Jeremy Grantham va tornar a descriure una "superbombolla" als mercats financers que encara no ha explotat, segons recull Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador