bitcoin dl 2
Pixabay

Les dues principals criptomonedes del mercat, bitcoin i ethereum, segueixen sense trobar una tendència clara en les darreres sessions. La primera puja en aquests moments al voltant de l'1,2% i recupera els 20.000 dòlars, mentre que l'ethereum coqueteja de superar els 1.600 dòlars i puja a prop d'un 2% aquest dimecres.

Els actius de més risc han tingut uns dies difícils mentre els operadors digereixen els comentaris durs del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que va reiterar que el banc central està disposat a continuar amb l'enduriment de la seva política monetària, encara que això causi cert dolor a l'economia.

"Això segueix sent macro impulsat per Jackson Hole, ja que Jerome Powell va pronunciar un discurs de 'falcó' i va declarar que la millora d'un sol mes no és suficient per tornar la inflació al 2%", assenyala Annabelle Huang, soci gerent d'Amber Group. Així mateix, Huang indica que la criptomoneda més gran del món va retrocedir per sota de la seva mitjana mòbil de 200 setmanes.

Per la seva banda, Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, creu que “bitcoin es manté al seu terreny i el preu de BTC segueix rondant els 20.000 dòlars, cosa que mostra que els 'toros' estan fent tot el possible per mantenir el nivell de preus”. Així mateix, Aslam indica que “ethereum ha començat a mostrar signes més encoratjadors, ja que el preu s'ha mogut per sobre de la mitjana mòbil simple de 50 dies, cosa que significa que els toros poden estar llestos per impulsar els preus a l'alça”.

Amb tot, després del dur patiment durant les últimes jornades, la majoria dels analistes aposten que el bitcoin es mantindrà en un rang d'entre els 17.600 i els 19.500 dòlars. El nivell dels 20.000 dòlars va actuar com un important suport per a la criptomoneda més gran del món quan va tocar mínims en els últims mesos i és vist com un important llindar psicològic que podria suposar noves i grans pèrdues en no mantenir-se.

“Si ens fixem en la tendència actual, llavors les probabilitats són fortes que el proper moviment és probable que sigui la baixa i això significa que el preu podria caure fins al nivell dels 15.000 dòlars”, assenyalava divendres passat Aslam, alhora que dibuixava un escenari més optimista en què el preu del bitcoin podria arribar fins als 32.000 dòlars. Des del novembre del 2021, quan el bitcoin va marcar màxims, ha perdut més de dos terços del seu valor.

Noticias relacionadas

contador