l-emergence-du-bitcoin-comme-or-numerique-pourrait-le-faire-bondir-a-146-000-selon-jpm

Era més que previsible. Els analistes ja havien donat la veu d'alarma i l'acció del preu ha complert amb les prediccions que la correcció del bitcoin seguiria el seu curs fins, almenys, a posar a prova el nivell psicològic de 50.000 dòlars. Aquest divendres, després d'una setmana de drenar els excessos del ral·li que van portar el criptoactiu a la fita dels 65.000 dòlars, la barrera ha cedit, cosa que porta la creació de Satoshi Nakamoto a mínims no vistos des d'inicis de març. El mercat ha esborrat 260.000 milions de dòlars als 24 hores.

La cotització cedeix els 49.000 dòlars, tot i que el tancament de dijous es va situar als 51.000 dòlars. L'aspecte sobrevenut de la més operada de les monedes digitals va portar l'analista d'Avatrade, Naeem Aslam, a avisar que era més que probable que trenqués per sota dels 50.000, cosa que ja va fer dijous, deixant un mínim durant la sessió en aquest nivell. La caiguda des de fa una setmana és del 21% i s'amplia al 25% prenent com a referència el màxim històric del 14 d'abril. La capitalització cedeix per sota del bilió de dòlars, mentre que la total del mercat en el seu conjunt retalla un 10% fins als 1,8 bilions. El vermell s'imposa a la resta de 'criptos', amb caigudes per a l'ethereum i sangria en el dogecoin que cotitza als 0,20 dòlars.

Per si això fos poc, el domini del bitcoin ha caigut per sota del 50% per primera vegada des de 2018, segons mostren les dades. La ràtio que mesura la capitalització del bitcoin sobre la resta d''altcoins' es va situar dijous al 48%, tot i que ja s'ha recuperat fins al 51%.

Els experts de JP Morgan també van enarborar la bandera vermella a la creació de Satoshi Nakamoto per l'acumulació de posicions llargues en els futurs del criptoactiu on podria donar-se una liquidació en massa. "Aquest moviment provocarà una sagnia encara més gran", van escriure en una nota per a clients. El destí del bitcoin és, molt probablement, el suport que es troba als 44.000 dòlars, concretament en un rang fins als 42.800 dòlars, fins a on podria prosseguir la rectificació de les recents alces sense que es negués la tendència alcista de fons, comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Factors com el risc regulador, especialment el que pugui decidir la Securities and Exchange Commission (SEC) sobre el bitcoin, estan llastrant el preu des del veto a les compres de productes i serveis amb criptoactius a Turquia. "L'administració Biden està treballant en algun marc regulador per a les criptodivises", avisa Naeem Aslam, analista d'Avatrade. "Sens dubte, la SEC ha pres mesures enèrgiques contra la bogeria de les SPAC i és probable que pugui treure-li una mica d'aire a l'actual optimisme que tenim entre els operadors de criptodivises", afegeix.

A més, gran part de la recent estampida prové de butxaques inexperts que no saben en què inverteixen i que s'han interessat pel bitcoin d'oïda, sense investigar els riscos i comprant a la 'babalà', expliquen fonts de mercat. "Coincidint amb l'estrena de Coinbase es van deixar portar pel corrent i s'han posat nerviosos a la primera de canvi", afegeixen les mateixes fonts.

A tot l'anterior se sumen les preocupacions d'una proposta del president dels EUA, Joe Biden, d'un augment de l'impost sobre els guanys de capital per als nord-americans rics, que ha intensificat la volatilitat que assota la major moneda digital del món.

Noticias relacionadas

contador