ep archivo - bitcoin
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

El bitcoin segueix en mode correctiu, amb el mercat afrontant serioses dificultats perquè la més operada de les monedes de xifrat aconsegueixi recuperar les pèrdues del cap de setmana. De fet, segueix drenant posicions i cau un 3% per sota dels 54.000 dòlars, mentre els analistes avisen que "està sobrevenut".

La resta de les monedes de xifrat cotitza amb signe mixt, amb pujades per a l'ethereum, que apunta als recents màxims als 2.500 dòlars, mentre la capitalització total es manté sobre els 2 bilions de dòlars. El dogecoin, per la seva banda, segueix drenant els excessos dels últims dies i cedeix un 14% tot i que manté un auge de més de 100% durant l'última setmana.

Factors com el risc regulador, especialment el que pugui decidir la Securities and Exchange Commission (SEC) sobre el bitcoin, estan llastrant el preu des del veto a les compres de productes i serveis amb criptoactius a Turquia. "L'administració Biden està treballant en algun marc regulador per a les criptodivises", avisa Naeem Aslam, analista d'Avatrade. "Sens dubte, la SEC ha pres mesures enèrgiques contra la bogeria de les SPAC i és probable que pugui treure-li una mica d'aire a l'actual optimisme que tenim entre els operadors de criptodivises", afegeix.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, el preu necessita "trencar per sobre de l'SMA de 50 dies en el marc de temps diari i mantenir-se per sobre d'aquesta mitjana. Si no, és molt probable que el preu no només provi el seu pròxim suport psicològic de 50.000 dòlars sinó que, de fet, pot trencar per sota d'aquest nivell de preus", comenta Aslam.

L'Índex de Força Relativa, l'RSI, "mostra que el preu del bitcoin està sobrevenut, cosa que podria ser una oportunitat per a aquells que se sentin al marge veient com el preu de la creació de Satoshi Nakamoto assoleix nous màxims històrics".

Noticias relacionadas

contador