ep archivo - bitcoin 20210225163906
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

Després de predir que el bitcoin arribaria als 146.000 dòlars, l'analista de JP Morgan Nikolaos Panigirtzoglou fa sonar ara totes les alarmes per l'acumulació de posicions llargues en els futurs del criptoactiu on podria donar-se una liquidació en massa. Aquest moviment provocarà una sagnia encara més gran en el criptoactiu, que no aixeca cap des que el passat cap de setmana va patir una forta correcció en el preu al voltant del 20%.

La moneda de Satoshi Nakamoto es precipita cap als 50.000 dòlars, segons Naeem Aslam, analista d'Avatrade, ja que presenta un aspecte "sobrevenut". A més, s'enfronta a la pressió de la resistència tècnica de negociació per una acumulació de posicions llargues al mercat de futurs que podria significar un gran problema per a la major criptodivisa del món, segons els estrategs de JP Morgan.

Panigirtzoglou indica, en una nota per a clients, que si el bitcoin no és capaç de tornar a superar la marca dels 60.000 dòlars aviat, els senyals d'impuls s'enfonsarien, i portarien al seu torn a una caiguda en cascada de la valor del bitcoin.

"Durant els últims dies, els mercats de futurs del bitcoin van experimentar una forta liquidació de manera similar a la de mitjans de febrer passat, mitjans de gener passat o finals de novembre passat", comenta Panigirtzoglou, segons un informe de Bloomberg.

En aquests tres casos anteriors, l'impuls general dels fluxos va ser prou fort com per permetre que el bitcoin superés ràpidament els llindars clau, donant lloc a noves acumulacions de posicions per part dels operadors d'impuls, explica l'estrateg.

"Queda per veure si assistirem a una repetició d'aquests episodis anteriors en la conjuntura actual", puntualitza Panigirtzoglou, i afegeix que la probabilitat que passi de nou sembla menor perquè la decadència de l'impuls sembla més avançada i al seu torn més difícil de revertir. "Els senyals d'impuls decauran naturalment a partir d'aquí durant diversos mesos, donat el seu nivell encara elevat", conclou Panigirtzoglou.

Noticias relacionadas

contador