wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Aquest dimecres l'índex nord-americà perforava la base del canal alcista pel qual s'ha estat desplaçant des de finals de juny.

  • 38.371,28
  • -

Ja comencem a llegir/sentir declaracions per part d'alguns analistes anticipant el començament del mercat baixista. En realitat, ja hauríem d'estar-hi més que acostumats, perquè cada vegada que Wall Street cau amb força (com va ocórrer entre finals de gener/principis de febrer) sempre apareixen els endevins de torn. Aquells que estan anticipant el final del món des de fa cinc anys. És clar que així, alguna vegada encertaran. La veritat és que és aviat encara per tenir confirmació de res. Només amb el pas del temps i segons quins nivells de preus es perforin podrem parlar d'una correcció (fase de reacció) proporcional a les pujades dels últims mesos o de l'inici d'una correcció més gran a mitjà i llarg termini. Però de moment és només una correcció més, d'aquelles que tenim una o dues vegades l'any.

De fet, des dels màxims d'aquest mes el Dow Jones acumula una caiguda del 5% i la caiguda que es va iniciar a finals de gener el va portar a deixar-se un 12%. Després, a dia d'avui no té cap sentit parlar de l'inici del cicle baixista. Anem pas a pas.

Gràfic diari del Dow Jones

Tècnicament, de moment el que tenim és un canal alcista de curt termini perforat. I sense cap suport fins al voltant de la MM200 diària, que en aquest moment passa pels 25.100 punts. Com es pot observar al gràfic, aquesta s'ha atacat (mitjançant dilatacions dels preus) en diverses ocasions al llarg de l'any. Però no es pot dir que s'hagi perforat amb comoditat i en preus de tancament. Per la qual cosa, en teoria, la zona dels 25.000 punts pot ser un primer nivell de suport des del qual es podrà intentar rebotar, almenys a curt termini. Però el suport més important el tenim en els mínims anuals, els mínims d'abril, als 23.344 punts.

Noticias relacionadas

contador