cbtrump6 short1

Dos dards en dos dies seguits. Per si la sagnia als mercats nord-americans no fos suficient com per disparar la volatilitat, el president dels EUA, Donald Trump, va decidir unir-se a la festa criticant, per segon dia consecutiu, el ritme de pujades de tipus de la Reserva Federal dels EUA.

Fent gala del seu peculiar estil, el republicà va declarar, durant una entrevista telefònica a Fox News que la Fed: "It 's going loco", cosa que es podria traduir com "se li està anan l'olla". Trump va reiterar en diverses ocasions que no estava "gens content" amb el ritme de la normalització monetària del banc central, ja que no entenia per què seguia endurint les condicions monetàries.

A la pregunta del periodista de la cadena de notícies sobre si els mercats estaven reaccionant a la seva guerra comercial amb la Xina, el president va deixar anar: "El problema que tinc és amb la Fed. S'està tornant salvatge. És a dir, no sé quin problema tenen per anar pujant les taxes i és ridícul".

L'inquilí de la Casa Blanca ja va trencar la regla de no ingerència en l'acció del banc central al passat i va insistir aquest estiu, quan va criticar les polítiques del supervisor monetari, cosa que va disparar els temors sobre una pèrdua d'independència de l'entitat presidida per Jerome Powell. Aquest dimarts va tornar a carregar contra el ritme amb què la Fed es dirigeix ​​cap a un biaix neutral, i dimecres s'ha desfermat amb durs comentaris contra les seves accions.

L'organisme presidit per Jerome Powell va elevar el preu del diner el setembre, fins al 2,00% - 2,25%, i va aclarir els dubtes sobre un quart increment de les taxes el desembre. A més, va indicar la possibilitat de tres pujades més el 2019. Powell, a més, ha assenyalat en una recent entrevista recollida per la CNBC que el tipus d'interès encara és acomodatici, "però que preveu portar-ho cap el terreny neutral". Tot i això, avança el president de la Fed que aquest sigui un camí llarg.

JP MORGAN CREU QUE LA FED FA EL QUE HA DE FER

Les dures declaracions de Trump han suscitat tota mena de reaccions per part de companyies d'inversió i anàlisi. Recull la CNBC les del president de JP Morgan International, Jacob Frenkel, que ha indicat que la política de normalització del banc central és apropiada perquè la política s'ha recuperat en tots els fronts.

"És el moment adequat perquè el banc central normalitzi la seva acció i, a més, la Fed ho ha anunciat amb la suficient antelació com perquè no hi hagi sorpreses, l'orientació als mercats és molt clara i l'organisme està fent el correcte", ha assenyalat.

Noticias relacionadas

contador