justin-trudeau 20170711070239

A poques hores perquè conclogués el termini màxim que s'havien donat els EUA i el Canadà per aconseguir un acord sobre la seva relació comercial, tots dos països han tancat els termes sobre els quals s'actualitzarà el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord. Diverses informacions apunten que el pacte que ja es va tancar fa setmanes entre Mèxic i el país presidit per Donald Trump, torna a ser trilateral.

L'Administració del president nord-americà, Donald Trump, havia alertat amb anterioritat que Ottawa havia de signar el text actualitzat de l'acord abans de la mitjanit d'aquest diumenge. En cas contrari, el Canadà hauria d'enfrontar a l'exclusió del pacte comercial.

L'acord arriba in extremis i, segons recull Reuters, encara no ha estat confirmat de manera oficial, però diverses fonts han assenyalat que s'ha tancat un nou marc de treball que implica oferir més accés a productes lactis als agricultors nord-americans, així com el Canadà ha acceptat un acord lateral per limitar les exportacions d'automòbils als Estats Units.

Les converses no han estat fàcils. La ministra d'Exteriors de Canadà, Chrystia Freeland, va posposar dissabte el discurs del seu país davant l'Assemblea General de Nacions Unides per poder concentrar-se en les converses comercials en curs amb els Estats Units, tal com va informar el govern.

El Canadà s'ha vist embolicada en tenses converses amb els Estats Units aquest mes per arribar a un terreny comú que permeti l'actualització del pacte, després que Mèxic i Washington anunciessin un acord el passat 27 d'agost. El govern mexicà va dir divendres que els Estats Units i el Canadà estan fent esforços per resoldre les seves diferències, cosa que va augmentar les esperances que el pacte segueixi sent trilateral.

Noticias relacionadas

contador