ep filed - 17 december 2016 berlin the logo of american media-services provider and production
Alexander Heinl/dpa - Archivo

Netflix ja val més que Disney. Almenys, a Wall Street. El pioner de l''streaming' audiovisual ha aconseguit tancar la sessió del dimecres a 426,75 dòlars per acció després d'un repunt del 3,2%. Amb aquest avanç, no sols marcava màxims històrics, sinó que aconseguia superar en capitalització borsària al ratolí animat: 187.300 milions enfront de 186.600 milions.

  • 555,04$
  • -9,09%

Per a alguns analistes, té una explicació fàcil. "Aquesta desafortunada situació està consolidant el domini global de Netflix, en part impulsat pel contingut que està habilitant a la seva creixent base de subscriptors", sostenen els de Pivotal Research Group.

Els de Cowen & Co. arriben a estimar un augment de 7,1 milions de subscriptors durant el primer trimestre de l'any "impulsat pel nou contingut i una audiència confinada pel virus". Des del començament de l'any, Netflix acumula un ral·li del 33%, mentre l'S&P 500 ha caigut un 14%.

"Fins i tot una vegada la crisi hagi acabat, el fet de tornar a veure un cinema ple és alguna cosa que molta gent evitarà en un futur immediat", apunta al seu torn l'analista Brian White. Disney tampoc ho està fent gens malament, i la seva plataforma de 'streaming', Disney+, ja ha sumat 50 milions de subscriptors en menys de cinc mesos des de la seva estrena.

Al ratolí animat l'aixafa més el tancament dels seus parcs temàtics i altres reptes d'una naturalesa més tradicional, aliena a l''streaming'. Per part seva, els inversors sabran amb més certesa si Netflix està capejant tan bé la crisi com sembla dimarts que ve, data en la qual rendeix comptes davant el mercat.

El consens d'analistes de FactSet anticipa un BPA (Benefici per acció) d'1,61 dòlars i uns ingressos de 5.730 milions de dòlars, a més de 7,8 milions de nous subscriptors nets a tot el món, una xifra més alta que els propis pronòstics del gegant vermell (7 milions).

L'última vegada que Netflix va superar la capitalització borsària de Disney va ser al maig de 2018, però només va resistir sis setmanes. Caldrà veure si aquesta vegada serà la bona i els de Reed Hastings aconsegueixen prolongar el seu lideratge durant més temps.

Noticias relacionadas

contador