ep un sanitario administra una dosis de la vacuna de pfizer a un hombre en el wizink center
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat que després de la revisió de la informació i les dades científiques relacionades amb la durada de la immunitat de les vacunes contra el coronavirus, han conclòs que aquestes comencen a perdre eficàcia a partir del mig any des que es va rebre la darrera injecció.

"S'ha observat una certa disminució [de l'eficàcia] davant de quadres greus, especialment en adults grans i persones amb malalties subjacents”, ha detallat el president del grup assessor de l'OMS, Alejandro Cravioto.

Tot i això, l'organisme insta a organitzar una estratègia conjunta de vacunació per evitar les dues velocitats a la pandèmia, la dels països amb menys immunitzats, els malalts dels quals amb infeccions greus representen entre el 80% i el 90%, i els que tenen una alta taxa vacunal, els ciutadans del qual es poden reinfectar, encara que amb quadres més lleus.

"Això no s'ha d'interpretar de cap manera com una falta d'eficàcia de les vacunes", ha assegurat dijous passat la directora del Departament d'Immunització de l'OMS, Kate O'Brien.

Sobre Ómicron, l'OMS ha declarat que no té prou dades per pronunciar-se i cal esperar que es revisin les evidències científiques sobre l'efectivitat de la vacuna en aquesta nova variant.

Noticias relacionadas

contador