covid l oms evoque un virus de chauve souris transmis a l homme par un autre animal rapporte l ap

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que la variant òmicron de Covid-19, que ha patit una gran mutació, podria canviar el curs de la pandèmia.

L'impacte exacte és "encara difícil de saber", va dir el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una sessió informativa per als mitjans de comunicació des de la seu del grup a Ginebra. Els científics de tot el món s'esforcen per determinar el grau de contagi i la letalitat del virus mutat.

"Certes característiques d'òmicron, com la seva propagació global i el gran nombre de mutacions, suggereixen que podria tenir un gran impacte en el curs de la pandèmia", va dir Tedros.

Els canvis genètics del virus afecten la seva virulència i indiquen que podria ser considerablement més infecciós que les soques anteriors, segons l'OMS.

Maria Van Kerkhove, directora tècnica de l'OMS per a la Covid-19, va dir que les proves preliminars de Sud-àfrica podrien suggerir que òmicron és més lleu que la soca delta, però que és "massa aviat per concloure" aquest fet. Va afegir que és possible que els pacients del país amb un curs més lleu de la malaltia encara no hagin passat pel curs complet de la infecció.

"És massa aviat per saber-ho", va dir Van Kerkhove durant la sessió informativa. "Només volia advertir que encara no es pot treure cap conclusió sobre la gravetat de l'òmicron".

contador