dl astrazeneca az pharma pharmaceuticals research and development laboratory ftse 100
Sharecast graphic / Josh White

L'Administració d'Aliments i Medicaments dels EUA (FDA) ha autoritzat el primer còctel d'anticossos injectables per a la prevenció a llarg termini de la Covid-19 entre persones amb sistemes immunitaris febles o antecedents d'efectes secundaris greus de les vacunes abans d'haver estat exposades al virus.

  • 121,10£
  • -0,46%

L'FDA ha emès una autorització d'emergència per al tractament d'anticossos d'AstraZeneca. Fins ara, aquests anticossos produïts al laboratori s'han autoritzat només com a tractament primerenc de la Covid-19 o com a teràpia preventiva.

El còctel d'anticossos, Evusheld, només està autoritzat per a adults i adolescents que no estan actualment infectats amb el nou coronavirus i no han estat exposats recentment a un individu infectat, va dir el regulador.

L'autorització de la teràpia marca un pas significatiu per a AstraZeneca, la vacuna de la qual contra la Covid, àmpliament utilitzada, encara no ha estat aprovada per les autoritats nord-americanes.

La teràpia d'AstraZeneca implica rebre injeccions preventives cada sis mesos. Segons un gran assaig clínic controlat amb placebo, el còctel és aproximadament un 83% efectiu per prevenir la malaltia simptomàtica durant aquest interval.

Noticias relacionadas

contador