ep planta de rovi en granada 20200727081904
LABORATORIOS ROVI - Archivo

Moderna i la seva vacuna contra el coronavirus, que presumeix de tenir una eficàcia del 94,5%, està fent onades als mercats. La notícia dóna ales a la seva aliada al Vell Continent, Laboratoris Rovi (+8%), mentre llastra una de les rivals en la carrera per fer front a la Covid, BioNTech (-8%).

  • 6,09$
  • -4,99%

Es confirmen així els millors pronòstics de Rovi. La cotitzada espanyola va confirmar en una roda de premsa el 20 d'octubre que participaria en la fase final de fabricació de la vacuna de Moderna a Europa.

Rovi també va assenyalar que aquesta vacuna requeriria una dosi doble que, malgrat ser un inconvenient per al ciutadà mitjà, suposa una gran oportunitat de fer negoci per als fabricants. "Així doblarem producció", assenyalava llavors Javier López-Belmonte Encina, vicepresident de Rovi.

A més, "si desgraciadament es confirma, ens haurem de vacunar de manera recurrent, anualment", postil·lava. Especialment els més exposats al virus, com per exemple la gent de més edat. En aquest sentit, Moderna ha reiterat aquest dilluns el seu pla de distribuir 20 milions de dosis als EUA abans de finals d'any, i entre 500 i 1.000 milions de dosis a tot el món el 2021.

Cal recordar que Rovi va treure pit en la citada compareixença de premsa assegurant que "la capacitat no suposarà un coll d'ampolla perquè podem fabricar i llançar al mercat milions de dosis". A més, si es produeix un excés de demanda, la farmacèutica va subratllar que pot posar una altra línia a la disposició de la fabricació per poder atendre les necessitats del mercat.

Noticias relacionadas

contador