vacuna coronavirus portada

Moderna (+10% en la preapertura de Wall Street) apuja l'aposta. La farmacèutica estatunidenca ha assegurat aquest dilluns que la seva vacuna contra la Covid té una eficàcia del 94,5%, més que el 90% de Pfizer i el 92% de la candidata russa.

  • 107,29$
  • -2,98%

Aquest percentatge és el resultat de l'assaig desenvolupat per Moderna amb 30.000 voluntaris, dels quals la meitat ha rebut una injecció d'aigua amb sals com a placebo, i l'altra meitat ha estat injectada amb la vacuna real.

Segons declaracions a El País del director tècnic de Moderna, Juan Andrés, la seva vacuna requereix dues dosis espaiades en 28 dies i, almenys als EUA, tindrà un preu d'uns 25 dòlars (21 euros al canvi) per cada injecció. "El més important és que només 11 de les 95 persones que van emmalaltir ho van fer amb una modalitat greu de la malaltia, amb hospitalització i problemes de respiració, i els 11 havien rebut el placebo. Això sí que no ho esperàvem, ni en somnis", reconeix.

El full de ruta de Moderna ara passa per sol·licitar l'ús d'emergència de la seva vacuna a les autoritats dels EUA, on té plans de distribuir 20 milions de dosis d'aquí a finals d'any. Al 2021, la companyia amb la qual col·labora la cotitzada espanyola Rovi en la fase final de la vacuna, espera poder fabricar entre 500 i 1.000 milions de dosis.

Aquest anunci ja s'està notant al parquet. Rovi s'ha disparat un 9% per la seva aliança amb Moderna, al contrari de BioNTech que cau un 8% per la seva associació amb la vacuna de Pfizer, que de moment és percebuda com el cavall perdedor en aquesta gran carrera.

Noticias relacionadas

contador