ep archivo   el presidente ejecutivo de fluidra eloi planes en una imagen de archivo
FLUIDRA - CARLOS GARRALAGA - Archivo

Fluidra va tancar el 2021 amb els millors resultats de la seva història. El benefici net va assolir els 252 milions d'euros, un 162% més que el 2020, mentre que el benefici de caixa net es va situar en 337 milions d'euros, més del doble que el 2020. A més, va tancar l'any amb vendes per 2.187 milions d'euros, un 47% més que el 2020, impulsades pel continu impuls de la demanda a Piscina Residencial i M&A, que va contribuir al voltant de l'11%, segons ha dit l'empresa en un comunicat.

  • 20,08€
  • 0,75%

El palanquejament operatiu excel·lent va permetre expandir el marge EBITDA en 350 punts bàsics, acabant l'any amb un marge EBITDA del 25,1%, i assolir els 549 milions d'euros d'EBITDA, un 71% més que el 2020.

La generació de caixa ha continuat sòlida i ha permès que la ràtio d'endeutament es mantingui per sota de 2x malgrat operacions d'M&A significatives i un dividend més gran de 0,40 euros per acció per al 2021 (un 90% superior al 2020).

Tanquem 2021 amb uns resultats excel·lents que reflecteixen l'extraordinària dedicació i esforç de tot l'equip de Fluidra per servir i atendre els nostres clients. A més, confirmen el step change a la indústria, amb un sòlid creixement continuat a totes les regions al quart trimestre que s'afegeix al fort creixement del segon semestre del 2020” indica Eloi Planes, President Executiu de Fluidra.

Per àrees geogràfiques, el creixement anual va ser liderat per Amèrica del Nord que va presentar un augment excepcional del 83% el 2021. El Sud d'Europa va créixer un 31% i la resta d'Europa un 33%, mentre que la resta del món va experimentar un creixement del 22%.

Per unitats de negoci, Piscina Residencial va registrar un increment del 55% 2021, recolzat per una contínua demanda i activitat inorgànica. Piscina Comercial es va recuperar bé, també ajudada per l'activitat inorgànica, amb un augment del 23%. El negoci de Conducció de Fluids va créixer un 32% i el de Tractament d'Aigua, un 27%, amb un bon exercici.

Fluidra ha anunciat la seva guidance per al 2022. La companyia preveu incrementar les vendes entre un 12% i un 17%, situant el marge EBITDA per sobre del 25,5%, amb 50 punts bàsics o més de millora de marge. La companyia també espera un augment en el Benefici de Caixa Net per Acció entre el 10% i el 16%.

Eloi Planes explica: "Els fonamentals del sector a mitjà i llarg termini segueixen sent sòlids, amb un nombre més gran de piscines instal·lades que generaran valor a l'Aftermarket al llarg del temps, mentre que la tecnologia, la connectivitat i els productes sostenibles estan elevant el tiquet mitjà". Eloi Planes ha assenyalat que "seguim proporcionant un atractiu i creixent retorn del capital als nostres accionistes a través del nostre creixement, la millora de marges i la generació de valor a les nostres inversions".

Noticias relacionadas

contador