ep archivo   piscina de fluidra 20210909125304
FLUIDRA - Archivo

Els analistes de Renta 4 estimen que Fluidra ha tancat el 2021 amb un bon últim trimestre, que confirmarà el bon camí del creixement que arrossega al llarg de l'any. Això sí, adverteixen que la inflació començarà a repercutir en els costos i afectarà l'evolució dels resultats.

  • 19,98€
  • 0,25%

"Preveiem que la pressió dels costos de producció i logístics hagi tingut un impacte més gran que en trimestres anteriors", afirmen a l'informe. Així, calculen que el marge EBITDA es devia haver reduït en 170 punts bàsics des del que es va obtenir al quart trimestre del 2020, fins al 19,4%.

L'EBITDA, per tant, podría haver pujat un 24% als últims tres mesos de l'any, unes xifres que són molt "rellevants" però no tan "impressionants" com les dels trimestres anteriors. D'abril a juny, l'EBITDA va millorar un 55,2% respecte al mateix període del 2020, mentre que del juliol al setembre aquest increment va ser del 51,2%.

Preveuen que el benefici net de la companyia arribi als 29,5 milions d'euros, un 52% superior al del mateix període, però de l'any anterior, quan va ser de 19,4 milions. Aquestes xifres són una mica inferiors a les del consens, que espera uns guanys de 59 milions.

"La caiguda del preu de l'acció ha elevat el potencial de revaloració respecte al nostre preu objectiu, de 32,86 euros (aprox. 19%), ja que s'ha mantingut estable la nostra valoració de la societat", indiquen. Tot i això, reiteren la recomanació de mantenir.

"Les dinàmiques del negoci subjacent es mantenen sòlides (demanda i preus), però entenem que les pressions inflacionistes, juntament amb certa reversió de les positives tendències derivades de la pandèmia (major inversió a casa i productes davant de serveis) i la manca d'efectes extraordinaris positius al primer trimestre del 2022 (efecte climatològic a Texas) apunten a un inici de l'exercici complex", sentencien.

Noticias relacionadas

contador