ibex portada bolsa mercados
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 ha caigut un 0,21%, fins als 9.136,40 punts. El selectiu espanyol s'ha pres un respir i ha ajornat el seu assalt a màxims anuals (9.185 sencers) i a l’important resistència tècnica que presenta als 9.260-9.300 punts. Aquest dimarts, els grans bancs han llastat l'índex després dels mals resultats d'HSBC.

CIE Automotive (-3%) ha estat el valor més baixista de l'IBEX, encara que els principals llastos han estat Santander (-0,87%) i BBVA (-0,73%) després dels mals resultats d'HSBC (-4%), el major banc d'Europa.

Per la seva banda, Endesa ha cedit un 0,23% després que s'hagi confirmat la marxa del seu president, Borja Prado, amb una indemnització de 13 milions d'euros.

A més, els experts de Jefferies han reiterat la seva aposta per Inditex (+0,51%) en valorar les seves accions en 32 euros, amb un potencial alcista del 25% per als pròxims dotze mesos.

En positiu, pocs valors. Els més alcistes han estat Bankia (+1,05%), Mapfre (+0,74%) i Sabadell (+0,68%). Al Mercat Continu, Atresmedia (+3%) i Vocento (+2%) han pujat després que Prensa Ibérica hagi acordat la compra de Grup Zeta per 40 milions d'euros.

A l'escena econòmica, l'agència S&P Global Ratings ha indicat que la nota de solvència d'Espanya, situada actualment en 'A-' amb perspectiva positiva, probablement no es veurà afectada per la convocatòria d'eleccions anticipades per al pròxim 28 d'abril. S&P ha subratllat el bon comportament de l'economia espanyola malgrat la divisió política.

A més, el Consell de Supervisors de l'Autoritat Bancària Europea (EBA) ha nomenat l'espanyol José Manuel Campa com a nou president de l'organisme, vacant des de la marxa de l'italià Andrea Enria. El seu nomenament suposa el reforç d'Espanya als òrgans de decisió europeus.

A nivell global, aquest dimarts es reprendran en sòl nord-americà les negociacions comercials entre la Xina i els EUA, que van acabar positivament la setmana passada a Pequín. Al llarg de la setmana, s'aniran succeint els contactes d'alt nivell entre membres d'ambdós governs. Tot i que aquesta matinada, el gegant asiàtic ha acusat Washington d'alimentar els temors d'altres països en considerar el govern xinès una amenaça cibernètica.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,8%, fins als 65,95 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,1334 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins a l’1,21%, mentre la prima de risc espanyola baixa un 2%, fins als 111 punts. Aquest dimarts, el Tresor ha col·locat 1.325 milions d'euros en lletres i ha cobrat menys interessos.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX s'està movent en un rang de preus molt estret des que va començar la setmana. No s'atreveix a atacar l’important resistència dels 9.260 punts, però tampoc vol allunyar-s’en molt. El pitjor, a curt termini, és que en cas d'atacar en aquest moviment resistències ho farem amb uns nivells de sobrecompra importants, cosa que d'alguna manera ens fa ser cauts no fos cas que just quan ho intentem arribem esgotats un cop més i els preus se'ns girin de nou a la baixa des de resistències", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per això diem que, si ha de fer-ho, que ho faci en espelmes setmanals i amb contundència, amb claredat. Res de mitges tintes. Per aquest motiu parlem dels 9.300 punts per allò de incloure un filtre de ruptura. I si pot ser amb un Banc Santander per sobre de la resistència dels 4,39 euros millor que millor. Ja que per sobre d'aquesta resistència també quedaria confirmada figura de volta en l'entitat càntabra. I mentrestant, a l'espera de nous esdeveniments" , conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador