grupo zeta

Després de més d'un any de procés, Grup Zeta ha trobat nou propietari. Premsa Ibérica ha tancat un acord amb els bancs creditors del grup de la família Asensio i ha sindicat el deute de gairebé 100 milions que acumulava per tancar l'operació. La banca ha acceptat, a més, un quitament del 70% del deute de Zeta, confirmen fonts properes a l'operació.

L'operació encara requereix que es tanquin alguns temes i, si tot va segons els terminis, la família Asensio acceptaria aquesta última oferta de Premsa Ibèrica la propera setmana.

Tot i que el grup de Javier Moll, editor de mitjans regionals com Diario de Mallorca, Faro de Vigo o La Opinión de Murcia, era el favorit de la banca creditora, la irrupció de Mediaset en la licitació va posar l'operació contra les cordes. Jaume Roures hauria ofert al voltant de 60 milions pel grup. Però la possibilitat que Zeta (El Periódico, Sport) caigués en l'òrbita de l'independentisme va mobilitzar la recerca d'alternatives, sonava Henneo (lainformación, Herald) com a potencial interessat i considerar-se, fins i tot, la venda de capçaleres per separat a diversos actors per facilitar l'operació.

LA BANCA RECUPERA 30 MILIONS

Amb el quitança del 70%, la banca perd... però almenys s'assegura que recuperarà 30 milions del que Zeta devia. La situació financera del grup és delicada. El 2017 va signar un nou refinançament que li donava oxigen fins al 2022 i va iniciar un procés de retallades que va derivar en el tancament de capçaleres, acomiadaments i reducció de costos.

A més d'El Periódico i Sport, Zeta compta amb sis diaris regionals i una dotzena de revistes com Cuore i Woman. El grup conserva un gran pes ala premsa nacional i és líder a Catalunya en informació generalista i esportiva, de manera que quan l'operació es tanqui donarà una empenta extra a Prensa Ibérica fins a alçar-lo al lideratge de la premsa regional.

contador