ep telefonica 20181030115102
EUROPA PRESS
4,22€
  • 0,07€
  • 1,73%

Telefónica Móviles s'ha adjudicat un contracte amb la Gerència Informàtica de la Seguretat Social per a l'enviament de missatges de text al telèfon mòbil (SMS) per un import total de 3,75 milions d'euros, segons un anunci publicat aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El valor estimat del contracte superava els 8,6 milions d'euros i el pressupost base de licitació era de 4,53 milions d'euros incloent-hi l'IVA (3,75 milions d'euros sense impostos).

Després de valorar les quatre ofertes rebudes, la Seguretat Social ha adjudicat a la filial de telefonia mòbil de Telefónica els serveis de missatgeria SMS pel mateix import del pressupost base de licitació (3,75 milions d'euros sense IVA).

El contracte té una durada de 12 mesos (l'1 de desembre de 2018 al 30 de novembre de al 2019), però pot ser renovat per un altre any més, amb una durada màxima, incloent-hi pròrrogues, de dos anys.

La Seguretat Social facilita als ciutadans a través d'SMS l'accés a alguns dels seus serveis més demandats, com l'informe de vida laboral, l'informe d'alta laboral, el duplicat de document d'afiliació, l'informe de situació actual del treballador, així com informació sobre la sol·licitud de la pensió als nous pensionistes i la data del pagament de la seva primera nòmina.

L'abast del contracte comprèn els serveis de missatgeria curta corporativa de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), l'Institut Social de la Marina (ISM), la Gerència d'Informàtica de la seguretat Social (GISS), els Serveis Jurídics, la Direcció General d'Ordenació de la seguretat Social (DGOSS) i els Serveis Centrals de la Intervenció General de la seguretat Social (IGSS).

Segons el plec de condicions tècniques de licitació del contracte, el volum mitjà d'enviament d’SMS per mes és d'uns 6 milions, segons dades de 2017, "amb tendència clarament a l'alça per la previsió de nous projectes".

L'enviament de missatges de text de la Seguretat Social es realitza a qualsevol operador d'àmbit nacional o internacional, tenint l'internacional un caràcter merament residual. Així, durant l'últim any s'han enviat menys de 100 SMS als operadors no nacionals.

Noticias relacionadas

contador