petroleo portada barriles

El petroli comença la setmana repuntant després de caure al voltant d'un 8% a la setmana passada. Tant el barril de Brent com el West Texas cotitzen amb pujades que ronden el 3%, animats per les bones perspectives de demanda després de la reobertura de la Xina, que han eclipsat les preocupacions sobre la recessió mundial.

I és que l'eliminació de les restriccions locals i frontereres al gegant asiàtic, la normalització de la mobilitat i la reobertura dels viatges internacionals suposen un fort vent de cua per als mercats petroliers. "L'eliminació de restriccions significatives a la Xina juntament amb una reobertura important semblen ser les causes principals d'aquest moviment", apunten des d'XTB.

Així, el preu del Brent de referència a Europa es col·loca als 81,01 dòlars el barril, mentre que el cru West Texas dels EUA puja fins als 76,32 dòlars.

A la setmana passada els dos barrils van acumular pèrdues de més del 8%, xifra que representa la caiguda setmanal més gran al començament d'un any des del 2016.

"Si bé queda per veure si aquest moviment alcista continuarà, aquests són signes clarament positius pel que fa al costat de la demanda de l'equació i, sense un moviment del costat de l'oferta, podríem veure que els preus podrien posar a prova àrees de resistència properes", afegeixen els analistes.

Noticias relacionadas

contador