petroleocbrussia

El preu del petroli es desploma aquest dimecres davant els temors que el món enfronti una recessió econòmica i llastat per les males notícies que arriben des de la Xina. El gegant asiàtic segueix registrant un augment dels casos de Covid, cosa que dibuixa un escenari incert al país.

El barril Brent, de referència a Europa, es deixa un 4,12%, fins als 78,67 dòlars, mentre que el West Texas, de referència als Estats Units, baixa un 4,19% fins als 73,66 dòlars.

"Les preocupacions sobre l'estat de l'economia global estan al capdavant i al centre de les ments dels operadors i ho seguiran sent en el futur previsible", ha assenyalat Stephen Brennock, analista de PVM Oil, en declaracions recollides per Reuters.

L'enduriment monetari dut a terme pels diferents bancs centrals en la lluita contra la inflació ha portat els experts a entreveure una recessió econòmica. En aquest sentit, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha advertit que el món s'enfronta a un any "més dur" el 2023 que el 2022 i que un terç de l'economia mundial es veurà afectada.

"Els EUA, la Xina i la zona euro s'estan desaccelerant de forma simultània. La meitat de la Unió Europea estarà en recessió i durant els propers mesos, el creixement de la Xina serà negatiu i el seu impacte a la regió i al creixement mundial serà negatiu", ha comentat Kristalina Georgieva, directora gerent de l'FMI en una entrevista amb CBS.

A aquest escenari pessimista hi està contribuint amb afany la Xina i les informacions sobre l'augment de contagis per Covid després d'haver relaxat les mesures de contenció. Aquest fet també està afectant les expectatives econòmiques del gegant asiàtic, que fan entreveure un panorama incert al país.

Amb tot, i malgrat la 'negra' jornada per al cru, “les perspectives a mitjà termini encara semblen força optimistes, especialment si la Xina es pot recuperar amb força a finals d'aquest any i fer una transició completa per viure amb Covid, com a gran part de la resta del món. Per descomptat, Rússia continua sent el comodí en tot això, tant en termes de producció com d'influència dins de l'OPEP+", ha afirmat Craig Erlam, analista sènior de mercat, Regne Unit i EMEA, d'Oanda.

Noticias relacionadas

contador