cbpetroleo1 short11

L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) s'aferra fermament a les seves retallades. Així ho va assegurar aquest diumenge el ministre d'energia de l'Aràbia Saudita, major exportador de cru del món i líder de facto de l'organisme.

El barril de Brent, referència a Europa, ha marcat màxims anuals als 68,09 dòlars. Per la seva banda, el de West Texas, referència als EUA, ha fet el mateix en tocar els 58,38 dòlars.

"Els inventaris globals de cru més ajustats, les retallades de l'OPEP, les sancions dels EUA a Veneçuela...", enumera la companyia Phillip Futures, en referència a les raons que estan impulsant i sostenint els preus de l'anomenat or negre.

En el cas veneçolà, Barclays va calcular al seu últim informe que la incertesa viscuda pel país "accelerarà la caiguda de la seva producció en fins a 700.000 barrils diaris".

A les sancions sobre les exportacions de petroli veneçolà se sumen les que penalitzen les de cru iranià. Els EUA planeja retallar les seves exportacions en fins a un 20% perquè es mantingui per sota del milió de barrils diaris a partir del proper mes de maig.

Una altra de les variables estan sent els citats inventaris de cru, especialment els nord-americans. La EIA nord-americana va anunciar aquest dimecres que els seus inventaris de petroli han caigut fins als 3,9 milions de barrils la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador