cbpetroleo4 short1

Els preus de l'or negre s'estan veient llastats aquest dijous per les noves dades que situen la producció de cru nord-americà tocant màxims.

Concretament, el barril de West Texas cedeix un 0,94% fins als 51,82 dòlars. Per la seva banda, el de Brent cau un 0,67% fins als 60,91 dòlars per barril.

La producció de cru nord-americà ha assolit els històrics 12 milions de barrils diaris, just quan emergien les preocupacions sobre una demanda més feble del que s'esperava.

Així ho asseguren les últimes dades de l'administració energètica dels EUA. Des de gener de 2018, aquesta xifra s'ha elevat a 2,4 milions de barrils diaris.

"Les exportacions de cru nord-americà s'han elevat sòlidament durant els últims anys i la seva tendència és que segueixi així", assegura el broker Banchero Costa. Per la seva banda, des de Julius Baer apunten que "els Estats Units s'està desplaçant cap a la independència energètica i aspiren a convertir-se en un exportador net de petroli a partir del proper any".

Aquesta major producció té lloc entre els temors d’una demanda més fluixa del que s'esperava i d’una desacceleració econòmica a escala global.

La CNBC ha avançat, a més, en exclusiva que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) seguirà endavant amb les seves retallades de producció de petroli per intentar reajustar els inventaris i sostenir els preus de l'anomenat or negre. L'organització assegura que aquesta mesura és positiva per als EUA.

Noticias relacionadas

contador