• Boeing i Texas Instruments pugen amb força després de presentar resulats
  • La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys torna a superar el 3%
new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street registra vendes moderades en una sessió molt volàtil durant la qual ha arribat a caure un 0,8%. La Borsa de Nova York va tancar aquest dimarts amb pèrdues destacades pròximes al 2%, després que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys superés el 3% per primera vegada des de gener de 2014 (ara se situa al 3,016%).

  • 38.239,66
  • -

Twitter és un dels valors més baixistes del dia després de publicar uns resultats que han superat les expectatives dels analistes. Després d'una reacció inicial positiva, els inversors han decidit vendre perquè penalitzen unes febles previsions per als propers trimestres.

Boeing puja un 1,5% al Dow Jones després de superar els pronòstics i elevar la seva previsió anual de beneficis. No obstant això, a excepció de Disney (+1,4%), Apple (+0,6%) Walmart (+0,5%) i pocs valors més, la majoria d'empreses cotitzen en negatiu. Destaca la caiguda del 5% per a General Electric, mentre Coca Cola i American Express cedeixen un 2%, seguits de Merck (-1,8%), Goldman Sachs (-1,8%) i Microsoft (-1,7%) .

Un altre dels grans protagonistes d'aquest dimecres és Facebook, que presenta resultats al pitjor moment de la seva història. La popular xarxa social de Mark Zuckerberg segueix encara reposant-se de l'escàndol de Cambridge Analytica, que va saltar a les portades de tot el món el passat 19 de març després del robatori de dades a 87 milions dels seus usuaris amb fins polítics i empresarials.

EL BO A 10 ANYS TOCA EL 3%

Un altre dels temes fonamentals de la sessió és que la rendibilitat del bo a 10 anys ha tocat el 3% per primera vegada des de gener de 2014, i que el rendiment del bo a 2 anys ha tocat el 2,5%, màxim des del setembre de 2008. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,41%, fins als 1,2184 dòlars.

Jasper Lawler, analista de London Capital Group, afirma que els rendiments dels bons de curt termini pugen perquè anticipen "més pujades de tipus per part de la Fed i el final dels estímuls monetaris d'altres bancs centrals".

Alhora, les creixents expectatives sobre la inflació als EUA provoquen que els rendiments a més llarg termini segueixin l'exemple. "Això és bo", argumenta Lawler, perquè "els rendiments a més llarg termini en realitat necessiten pujar per evitar que la corba de rendiment s'inverteixi".

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

Segons l'anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', afirma que l'S&P 500 està "triangulant" en un rang de preus cada vegada més estret. En teoria, aquesta figura tècnica s'hauria de resoldre a l'alça, encara que "no cal avançar-se els esdeveniments perquè en borsa no hi ha res infal·lible".

Gràfic diari de l'S&P 500

EL PETROLI S'ESTABILITZA ALS 67 DÒLARS

El barril de West Texas, referència als Estats Units, es deixa un 0,04% aquest dimecres i cotitza als 67,67 dòlars. D'aquesta manera, els preus del cru s'estabilitzen després de girar-se a la baixa al tancament del mercat aquest dimarts, després d'haver arribat a superar els 69 dòlars. El barril de Brent, referència a Europa, cedeix un 0,19% i ha perdut els 74 dòlars.

El mercat de matèries primeres liderat pel cru va seguir molt a prop la trobada que va tenir lloc entre Macron i Trump aquest dimarts. Allà, el president francès va aconseguir convèncer el seu homòleg nord-americà per mantenir l'acord nuclear amb l'Iran, presentant una sèrie de reformes oposant-se a la modificació de l'acord abans que expiri el 2025.

El país presidit per Trump té fins al pròxim 12 de maig per decidir les accions que portarà a terme sobre aquest acord. "Ningú sap el que faré el proper 12 de maig, però, senyor president, té vostè una molt bona idea. Veurem a veure què passa", va reconèixer Trump a Macron aquest dimarts.

Noticias relacionadas

contador