• Per contra, la matriu de Zara ha pujat un 2,1% i ha estat el valor més alcista
  • L'operadora i Iberdrola també han registrat un comportament positiu
broker709340

L'IBEX 35 ha baixat un 0,26%, fins als 9.858 punts (encara que ha arribat a marcar un mínim intradia als 9.793 sencers), després de les fortes caigudes d'aquest dimarts a Wall Street (Dow Jones: -1,73%; Nasdaq: -1,7%; S&P 500: 1,34%), que han arrossegat totes les borses europees. Entre els grans valors, Repsol (-1,72%), BBVA (-0,44%) i Santander (-0,32%) han estat els principals llastos per al selectiu, encara que les alces en Inditex (+2,10%) i en menor mesura en Telefónica (+0,42%) i Iberdrola (+0,22%) han esmorteït la caiguda.

  • 11.079,40
  • -0,67%

La resta de grans borses europees han registrat descensos més pronunciats. Ha destacat sobretot la baixada del DAX 30 alemany (-1%), mentre l'FTSE 100 britànic ha cedit un 0,6% i el CAC 40 francès s'ha deixat un 0,5%. Tot això després que Wall Street tanqués dimarts amb pèrdues destacades de gairebé el 2%, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys superava el 3%. En una sessió molt volàtil, després d'arribar a caure un 0,8%, els índexs de Nova York cauen un 0,2% al tancament d'Europa.

ALLAU DE RESULTATS

Aquest dimecres, s'ha produït una nova allau de resultats a Espanya, amb les xifres d'Aena (-1,03%), Liberbank (-0,17%), REE (+0,15%) i Abertis (-0,05%) entre d'altres. Credit Suisse també ha publicat les seves xifres (millora el seu benefici durant el primer trimestre un 16%) i, als Estats Units, la principal referència seran els comptes de Facebook.

Entre els valors més alcistes de l'IBEX, Inditex ha pujat un 2,1%. La matriu de Zara descompta durant les últimes sessions la debilitat de l'euro, un factor positiu per al seu compte de resultats. La divisa europea es deprecia un 0,45%, fins als 1,2178 dòlars.

A més, DIA ha avançat un 2,08% i Enagás ha pujat un 1,42%. Per la seva banda, Iberdrola ha avançat un 0,22% després de publicar un benefici de 838 milions d'euros durant el primer trimestre i augmentar el seu EBITDA un 24%.

A la banda baixa, Arcelor Mittal ha caigut un 2,96%, en un mal dia per a les empreses relacionades amb les matèries primeres. Repsol ha caigut un 1,72% arrossegat per la baixada del petroli, que en el cas del cru Brent baixa un 0,3%, fins als 73,63 dòlars. La petroliera va arribar a marcar màxims històrics aquest dimarts, però no ha pogut aguantar els 16 euros i s'ha girat a la baixa.

El sector bancari espanyol tampoc ha tingut un bon dia. Sabadell ha baixat un 2,36% afectat pels greus problemes tecnològics que ha tingut al Regne Unit amb TSB, seguit de Bankia (-1,33%), Bankinter (-0,69%), BBVA (-0,44% ) i Santander (-0,32%). El banc càntabre es deixa un 3,5% en borsa des que va presentar resultats aquest dimarts abans de l'obertura.

PUJADA DE LES PENSIONS I BCE

A Espanya, una de les notícies del dia, a més de la dimissió de Cristina Cifuentes com a presidenta de la Comunitat de Madrid, ha estat que el president del Govern, Mariano Rajoy, ha segellat un acord amb el PNB per superar la primera votació al Congrés dels Pressupostos de 2018 a canvi d'una pujada de les pensions al ritme de l'IPC i un retard en l'aplicació del factor de sostenibilitat. Així, totes les pensions pujaran un 1,6% aquest any i el pròxim.

A l'àmbit monetari, els inversors esperen la reunió del Banc Central Europeu (BCE) i els comentaris de Mario Draghi sobre l'evolució de la inflació i les previsions econòmiques. La reunió es caracteritzarà pel seu "tarannà continuista", afirmen els experts de imdi funds.

Draghi tractarà de "dotar de la màxima flexibilitat el discurs de la institució de cara a la reunió clau de juny, encara que sense deixar d'abordar temes rellevants, com el refredament de l'economia durant l'inici de l'any, el comportament de l'euro, la pujada del preu del petroli i les implicacions de les friccions comercials", afegeixen aquests experts.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

Pel que fa als 'blue chips', seguim observant una clara debilitat en el conjunt dels bancs després dels resultats de Santander

"Tot i les caigudes d'aquest dimecres, el tancament es produeix lluny dels mínims del dia i des de suport. Aquest dimarts dèiem que el suport que podia visitar-se abans d'intentar donar continuïtat al rebot el trobàvem als 9.800 punts, abans la principal avinguda de resistència. I des d'aquí ha començat el rebot aquesta tarda", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De tota manera, tenim una resistència a la volta de la cantonada, el buit baixista de l'obertura d'avui als 9.849 i per sobre i de major rellevància els 9.940 punts. O el que és el mateix, només per sobre dels 9.940 punts en preus de tancament el rebot tindria continuïtat amb objectiu a la zona dels 10.210 punts, on tenim un important buit baixista setmanal", afegeix aquest expert.

"Pel que fa als 'blue chips', seguim observant una clara debilitat en el conjunt dels bancs després dels resultats de Santander, que més o menys estan sent contrarestats amb el bon comportament de Telefónica i sobretot d’Inditex. Estarem molt atents demà a la reacció de Telefónica als resultats del primer trimestre", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador