• Els ingressos van pujar un 21%, fins als 665 milions de dòlars
  • La companyia ha guanyat 50 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any
jack dorsey twitter ceo

Després de pujar més d'un 13% a la preobertura gràcies a la publicació dels seus comptes, Twitter es desploma un 4,5% després d'haver rebaixat el seu pronòstic de beneficis per a la segona meitat de l'any. La tecnològica ha anunciat un benefici net de 60.990.000 de dòlars (50 milions d'euros) durant el primer trimestre de 2018, enfront de les pèrdues de 61.550.000 de dòlars (50,4 milions d'euros) del mateix període de l'exercici anterior, i han encadenat així per primera vegada en la seva història dos trimestres consecutius en positiu, després dels guanys de 91 milions de dòlars (74 milions d'euros) de l'últim trimestre de 2017.

  • 53,70$
  • 0,66%

Segons assenyala la CNBC, la tecnològica hauria matisat les seves previsions en un comunicat poc després de presentar els comptes. A la primera meitat de l'any, el Mundial de Rússia (14 de juny-15 de juliol) suposarà un impuls per a la publicitat a Twitter, segons ha explicat el seu conseller delegat, Jack Dorsey. En canvi, la xarxa social assenyala que la competència s'endurirà durant la segona meitat de l'any i que els ingressos poden ser similars als de 2016, encara que ha instat els analistes a basar els seus models d'ingressos en el creixement seqüencial dels ingressos de Twitter.

Els ingressos de la companyia al primer trimestre van pujar un 21%, fins als 665 milions de dòlars. Aquesta xifra s'ha situat per sobre dels 608 milions de dòlars previstos pel consens recollit per FactSet. L'EBITDA va quedar en 244 milions de dòlars davant els 170 milions de fa un any. La companyia ha dit que preveu que l'EBITDA ajustat del segon trimestre se situï entre els 245 i els 265 milions de dòlars.

"El primer trimestre reflecteix un fort començament d'any", ha dit Jack Dorsey, conseller delegat de Twitter. "Vam créixer en audiència i compromís, marcant un altre trimestre de creixement dels usuaris actius diaris (DAU per les sigles en anglès) de dos dígits any rere any. Continuem amb el nostre treball perquè sigui més fàcil seguir temes, interessos i esdeveniments a Twitter. També vam presentar un nou marc per analitzar més coherentment els problemes que afecten el nostre servei, incloent-hi la qualitat de la informació i la seguretat. Aquest enfocament ens ajudarà a enfrontar aquests reptes de manera més efectiva", va afegir.

Per la seva banda Ned Segal, director financer de Twitter, ha mostrat la seva satisfacció "pel creixement en tots els principals productes i geografies durant el primer trimestre".

Per al segon trimestre de l'any, a més d'aquesta previsió per l'EBITDA ajustat, la companyia estima un marge EBITDA ajustat entre el 37% i el 38%.

Noticias relacionadas

contador